Doktor Mikael Sandström om tv-kockarna i Nyhetsmorgon

Doktor Mikael Sandström om tv-kockarna i Nyhetsmorgon

Doktor Mikael Sandström har hängt med gänget i Nyhetsmorgon under många år nu. Och det har även en hel del stjärnkockar gjort. Nu avslöjar Mikael en ny detalj om matlagningen i morgonprogrammet.
5 anledningar att älska Mikael Sandström
Slå på ljud

Doktor Mikael Sandström, 62, har ett stående inslag i Nyhetsmorgon. Varje vecka dyker han upp i det populära morgonprogrammet och delar med sig av sina kunskaper. Han förklarar ett och annat om tittarnas olika sjukdomsproblem och svarar på deras frågor.

Med åren har Mikael blivit otroligt populär hos det svenska folket. Detta har lett till att han numera är aktiv på flera olika plattformar som folk kan följa honom på. Bland annat har han sitt Instagram-konto och sedan en tid tillbaka har han även egna podcasten Utforska vården med dr Mikael.

Men det är inte bara hans medicinska kunskaper som har stått i centrum. Det senaste året har det varit ett enorm intresse kring hans kärleksliv. Det började när han och programledaren Lotta Engberg, 58, föll för varandra. Det var så sent som förra året som paret bekräftade att de ses. Och sedan dess har det gått snabbt. De har nu gått från att bo i två olika städer till att ha blivit sambos och bor numera i ett hus i Göteborg.

Doktor Mikael om livet i Göteborg med Lotta

Doktor Mikael har tidigare gett oss en uppdatering om flytten och hur sambo-livet funkar tillsammans med Lotta.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år, har Mikael nyligen berättat för Hänt.

Något som däremot är sig likt är hans uppdrag i Nyhetsmorgon. Trots hans nya bostadsort så är han ändå på plats i Nyhetsmorgon-studion flera gånger i veckan.

– Jag pendlar med tåg nu från Göteborg till Stockholm, då åker jag ner på måndagar och kommer hem igen på tisdagen, förklarade Mikael för Hänt.

Doktor Mikaels hårda ord om kockarna i Nyhetsmorgon

Att det just nu pågår en pandemi i hela världen finns de tinte en människa som har missat. Och i senaste avsnittet av egna podcasten diskuterar Mikael symptomen som kommer med coronaviruset. Nämligen det faktum att många tappat både smak- och luktsinnet i samband med sjukdomen. Detta är någonting som bland annat kockarna i Nyhetsmorgon har drabbats av.

– Vi har ju haft på Nyhetsmorgon, några stjärnkockar som har tappat, dom kan ju inte salta en sås, säger han i podcasten.

Mikael har starka åsikter om det faktum att kockarna inte kan laga maten ordentligt.

– Det är ju en total katastrof alltså, säger han.

Förhoppningsvis kommer deras sinnen snart tillbaka så att såserna inte blir för salta i framtiden.

LÄS OCKSÅ: VISAR Måns och Ciaras lyxiga hus i Sverige

LÄS OCKSÅ: KÄRLEK Mirka Norrströms ord om nya mannen

FRÅN FÖRSTASIDAN