TV4-profilen Rania Shemoun Olssons egna ord om familjetragedierna

Rania Shemoun Olsson, Mattias Olsson
Exklusivt

TV4-profilen Rania Shemoun Olsson drabbades av två stora familjetragedier tidigare i år. Nu berättar hon för Hänt om hur hon och maken tagit sig igenom de värsta sorgerna.

Rania Shemoun Olsson, 46, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna då hon synts på kanalen i diverse program under flera år. Förutom att vara nyhetsankare i TV4 Nyheterna och programledare för Nyhetsmorgon så har hon även fått den prestigefulla uppgiften att leda dokumentären Kungahuset.

I serien Kungahuset följer Rania den svenska kungafamiljen på deras uppdrag runt om i landet och hon lär känna dem på djupet. För Hänt berättar hon om hennes bild av våra kungliga högheter.

– Det jag kan säga om kungafamiljen är att de känns ju som vem som helst. De känns som "vanlisar", de är väldigt intresserade och nyfikna, speciellt kronprinsessan Victoria, berättar Rania för Hänt.

Sedan 21 år tillbaka är Rania gift med Mattias Olsson och tillsammans har de barnen Imra och Tigris.

LYXLIV Tildes hemliga liv med maken - bilderna avslöjar

Rania Shemoun Olsson om familjetragedierna

Den senaste tiden har karriären gått som på räls för Rania, trots att det funnits vissa bakslag. I januari 2020 föll hon ihop inför en sändning och fick diagnosen Meniéres – en sjukdom som orsakar yrsel på grund av vätska i innerörat. Idag är Rania lyckligtvis helt återställd från sjukdomen och sedan hennes senaste episod förra våren är den ett minne blott.

I slutet av 2020 kom ett tungt bakslag för Rania och familjen. Det var på juldagen förra året som de nåddes av det otroligt sorgliga beskedet. Ranias svärfar hade plötsligt gått bort och hon har beskrivit den stora sorgen på Instagram.

”Rösten brast, hjärtat gick itu och tårarna ville inte ta slut. Men solen visade sig i dag för din skull. Enbart för din skull. Och bade Elvis, Elton John och Sven-Ingvars hyllade Dig kara kara svarfar.”, skrev hon då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ranias egna ord om hur familjen hanterat sorgen

Svärfaderns bortgång var inte den enda tragedin som drabbade Rania i början av året. Endast ett par månader senare delade hon med sig av sorgen att även hennes mormor gått bort i den otäcka sjukdomen cancer.

”Nu lider du inte mer kära mormor. Du är fri. Och uppe bland molnen får du resa hur mycket vill, när du vill, vart du vill.” skrev Rania då.

Nu berättar hon för Hänt om hur hon och maken Mattias har tacklat de två familjetragedierna.

– Det har varit väldigt svårt. Vi har liksom tröstat varandra i omgångar och bara gett varandra space, men också funnits där och gråtit med den andra. Egentligen bara finnas där och kramas och fråga "hur mår du idag", "kan vi göra något speciellt", "vad vill du ha för mat idag", förklarar Rania för Hänt.

Hon menar att man turas om med att vara varandras stöd och fortsätter:

– Den som man lever ihop är ju verkligen ett skyddsnät, för att plocka upp spillrorna. För rätt som det är så kommer det ju någon sorts ångestladdat gråt. Som i Mattes fall då det var svårt med hans pappa, de var ju så himla tighta, säger Rania.

LÄS OCKSÅ: STOPP! 5-åriga Livs assistent nekades inträde till nöjesparken

LÄS OCKSÅ: SLUT Linda Bengtzings nya besked efter krisen med familjen

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT