Linda Bengtzing om Diggiloo-turnén 2021 – vändningen efter krisen

Linda Bengtzing om DiggilooS

Linda Bengtzing har haft det tufft sedan pandemin blev ett faktum.
Men nu har turen vänt för artisten – som glatt berättar om sina kommande äventyr på Instagram.
– Nu är det slut på lata dagar, skriver hon.
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kända
Slå på ljud

Linda Bengtzing, 47, blev ett med svenska folket när hon uppträdde med låten Alla flickor i Melodifestivalen 2005. Sedan dess har vi kunnat se henne i tv-program som Diggiloo, Körslaget och Bingolotto.

När coronapandemin slog till och konserterna blev färre så blev det en tuff period för sångerskan. Både karriärmässigt och på det privata planet. För någon som är van vid att ständigt stå på scen och möta publik har den senaste tiden varit en rejäl utmaning.

– Någon drog ju ur kontakten. Det var ju som att få lampan släkt. Jag hade kunnat sitta och prata om det i all evighet för det är ju så mycket personligt och mentalt och efter ungefär ett år och tre månader så vet man inte ens vem man är längre, har Linda Bengtzing berättat i Efter fem.

Linda Bengtzing om ekonomiska krisen i familjen

Linda och fästmannen Peter Ståhlgren, 47, har varit ett par sedan 2008, och har barnen Vera och Nils tillsammans. För fem år sedan friade han till Linda – men något bröllop ännu inte blivit av.

En av anledningarna till det är den ekonomiska kris som drabbat familjen. Linda och Peter har nämligen tvingats leva på de pengar som de hade lagt undan till bröllopet.

– Jag hade inte klarat mig utan dem i dag. Vad ska jag göra? Kan jag inte ta ut lön innebär det att jag står med noll kronor när räkningarna ska betalas. Då åker sparkontona först, har hon tidigare berättat för Expressen.

Men planerna är långt ifrån avblåsta. När Linda Bengtzing kan börja jobba på riktigt igen har hon ett tydligt mål i sikte.

– Det där bröllopskontot ska växa på sig igen, det ska jag se till.

Linda Bengtzing om Diggiloo 2021

Nu har restriktionerna blivit allt färre och Linda kan sakta men säkert återgå till den vardag som är normal för henne. På Instagram berättar artisten att hon just nu håller på att förbereda sig inför Diggiloo-turnén!

”Nu är det slut på lata dagar. Nu sluter jag ögonen för att nästa gång de öppnas vara i produktionsrepetitionsmood. Dansa, sjunga. Samtidigt helst. Med rätt text och körstämmor både högt, lågt och sviiinhögt. Om vartannat. Så häng med. Godnatt!”, skriver Linda Bengtzing på Instagram.

I kommentarsfältet är det tydligt att följarna är glada över att artisten kommer tillbaka till rampljuset.

”ÄNTLIGEN får vi vanliga dödliga möjligheten att njuta av livemusik igen”, skriver en person.

”Så härligt att ni kan komma ut och sjunga igen, har saknat live musik jättemycket ni siktar vi framåt”, hälsar en annan.

LÄS OCKSÅ: Mikaela Lauréns tankar om fler barn efter dotterns födsel

LÄS OCKSÅ: Lasse Berghagens okända dotter – så lever Maria idag

FOTO: TV4, LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN