LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Bengtzing i tårar efter frågan i Nyhetsmorgon

06 jun, 2021 
AvLovisa Ström
Linda Bengtzing Nyhetsmorgon
När Linda Bengtzing gästade Nyhetsmorgon under söndagen fick hon en fråga från Maria Forsblom som fick henne att brista ut i gråt.
– Jag kommer grina, säger hon i programmet medan ögonen börjar vattnas.
Annons
Linda Bengtzings avslöjande om Lotta Engbergs kärlek till Mikael SandströmBrand logo
Linda Bengtzings avslöjande om Lotta Engbergs kärlek till Mikael Sandström

Linda Bengtzing är en av Sveriges mest folkkära artister och genom åren har hon levererat hits som Jag ljuger så bra och Alla flickor. Men det senaste året har varit väldigt annorlunda. Precis som för alla andra artister har hennes spelningar och konserter ställts in och det har ständigt varit bakslag efter bakslag.

Men nu börjar vindarna äntligen vända för artisten. I sommar ska nämligen Linda ut och sjunga igen och när hon gästar Nyhetsmorgon börjar hon gråta när hon tänker på hur det kommer att bli.

Så har Linda Bengtzing drabbats av coronapandemin: ”Det var som att få lampan släkt”

För någon som är van vid att ständigt stå på scen och få möta publik har den senaste tiden varit en rejäl utmaning, och i Efter fem berättar Linda hur det har varit för henne.

– Någon drog ju ur kontakten. Det var ju som att få lampan släkt. Jag hade kunnat sitta och prata om det i all evighet för det är ju så mycket personligt och mentalt och efter ungefär ett år och tre månader så vet man inte ens vem man är längre. Det finns ju forskning på sånt. Man tappar ju sin personlighet, för jag är ju mitt yrke på något vis, säger hon.

Annons

Men i sommar händer det äntligen. Restriktionerna har lättat och Linda och hennes kollegor ska äntligen få åka ut på turné.

Linda Bengtzing i tårar efter frågan i Nyhetsmorgon

Tillsammans med flera andra artister kommer Linda nämligen vara med på Diggiloo-turnén och i Nyhetsmorgon berättar hon om den stora lyckan.

– Det var som att skrapa en trisslott. Hela sommaren har jag vunnit. Jag har vunnit tillbaka mitt yrke, och jag har vunnit kollegor. Det är helt fantastiskt, säger hon.

Och när programledaren Maria Forsblom frågar henne om hon kan föreställa sig hur det kommer att kännas när hon väl står på scen börjar hon gråta.

– Jag blir helt rörd. Jag kommer fasen grina alltså. Jag tror det. Det kommer vara magiskt. Jag längtar så mycket. Ja, jag kan faktiskt tänka mig hur det kommer att kännas, säger hon innan hon fortsätter.

– Jag tror att inte att man en enda gång till kommer att stå på genrepet och tänka "ännu ett gig", utan jag tror att det kommer vara en sån passion. Och samma sak för publiken. Nu tror jag att man längtar och uppskattar varenda kotte på scenen. Att få uppleva det live och med sina vänner liksom.

Annons