ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikaela Lauréns tankar om fler barn efter dotterns födsel

14 jul, 2021 
AvJohanna Alm
Mikaela Laurén
Två veckor har gått sedan Mikaela Laurén blev mamma för första gången.
Nu berättar hon för Hänt om tankarna kring att skaffa fler barn.
– Man får inte vänta allt för länge, säger hon.
Annons
10 av sveriges hunkigaste idrottsstjärnorBrand logo
10 av sveriges hunkigaste idrottsstjärnor

Proffsboxaren Mikaela laurén, 45, blev mamma för första gången för drygt två veckor sedan, och ända fram till födseln levde hon och fästmannen Peder Södersteen Laurén, 37, ovetandes om vilket kön det var på bebisen i magen. Mikaela och Peder bestämde sig nämligen för att aldrig ta reda på barnets kön, och i en intervju med Hänt berättar hon om anledningen bakom beslutet.

– Jag är lite gammalmodig sådär och kände att det var mysigt att gå runt och fundera på vad det kan vara som ligger därinne i magen, säger hon.

Både Peder och Mikaela var säkra på att de skulle få en pojke men fick till deras stora förvåning en liten flicka istället.

– Det tog två dagar från det att värkarna började till att hon kom. Sen var jag tvungen att ligga inne på bb i tre dagar, både för att jag själv hade tappat mycket blod och för att min dotter hade ojämna hjärtslag, berättar hon innan hon fortsätter:

– Första veckan var väldigt omtumlande. Jag kände att jag hade jobb som hängde över mig. Men jag är en fighter så jag har krigat mig igenom det en dag i taget och nu känner jag mig mycket piggare.

Annons

Så förberedde sig proffsboxaren för mammarollen

Paret tog hjälp av fertilitetskliniken Olga i Sankt Petersburg i november 2019 och var där första gången i januari 2020. Mikaela hann med tre besök under 2020 och i oktober blev hon gravid på första isättningen. Och trots att längtan efter att bli förälder har varit stor så är det en omställning att bli förälder.

– Man kan ju aldrig förbereda sig helt inför mammarollen, man vet ju aldrig hur det ska bli. Med amningen och sömnen och man kanske får förlossningsdepression. Så självklart har jag gått och oroat mig lite och undrat hur det ska bli. Men det har funkat otroligt bra, det är några nätter som jag har fått lite för lite sömn men det är inte hela världen, säger hon innan hon lägger till:

– Att bli mamma är en dröm som går i uppfyllelse och jag kommer ge min lilla tjej all kärlek jag bara kan!

Så tänker Mikaela Laurén om fler barn i framtiden

Just nu försöker Mikaela och hennes sambo att njuta så mycket de kan av bebisbubblan och om det blir ett syskon till dottern har de inte bestämt sig för ännu, men till Hänt berättar Mikaela att det inte är helt omöjligt.

Annons

– Jag har ett embryo i frysen i Ryssland så vi får se, jag är ju ändå 45 år och att skaffa ett barn i denna åldern är okej men jag vet inte hur det blir med två barn men min dröm har alltid varit att ha två barn så det är inte omöjligt. Men det är ingenting vi har gjort planer på direkt, utan vi tar en sak i taget och försöker glädjas åt vår dotter nu. Man får inte vänta alltför länge heller, jag tänker att jag får ta ett beslut om ett år ungefär, berättar hon.

FOTO: Mikaela Laurén/Instagram

Annons