Lasse Berghagens okända dotter – så lever Maria idag

Lasse Berghagen dottern Maria

Lasse Berghagen räknas som en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna. Med över 50 år i rampljuset har Berghagen blivit frekvent uppmärksammad. Ändå är det få som vet om okända dottern Maria.
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missat
Slå på ljud

Lasse Berghagen, 76 blev tidigt en favorit hos hela svenska folket. Efter låten Teddybjörnen Fredriksson och nio år som programledare för Allsång på skansen har han varit omåttligt populär och medverkade även i första säsongen av Så mycket bättre. Med berömmelsen har Berghagen blivit tätt omskriven i medierna. Däremot är det få som vet om Lasse Berghagens yngsta dotter.

Fick barn med Barbro "Lill-Babs" Svensson

Sedan Lasse Berghagen och Barbro "Lill-Babs" Svensson gifte sig 1965 har de varit ett omtalat kändispar. Trots att äktenskapet tog slut efter bara 3 år, har de uppgett att relationen till varandra varit god fram till Barbros död 2018.

Tillsammans fick paret dottern Malin. Malin Berghagen, 55 har ofta synts i rampljuset genom åren bland annat när hon 1993 gifte sig med artisten Tommy Nilsson, 61. Idag är hon en välkänd yogainstruktör och syns inte lika mycket i mediernas ljus som kända halvsystern Kristin Kaspersen, 51. Men någon som förblivit helt anonym från rampljuset är halvsystern Maria.

Lasse Berghagens okända dotter Maria

Maria Berghagen Enander, 45 är Lasse Berghagens andra barn och har inte synts lika mycket som sin syster Malin. När Lasse Berghagen och Lill-Babs gick skilda vägar 1968 träffade Lasse sitt livs kärlek i frun Eva. Tillsammans fick de senare en dotter. Idag jobbar Maria med affärsutveckling och är förlovad med föreläsaren Olof Röhlander, 45 som tillsammans med sin blivande svärfar har podcasten Lasse Berghagen & Olof Röhlanders Podcast – En blandning av sött och salt.

Lasse Berghagen i tårar efter hemliga frieriet

2018 valde Olof Röhlander att gå ner på knä. Under en kräftskiva framför vänner som Martin Melin, Robert Wells och Janne Schaffer friade han till sin Maria. Den blivande brudens far som var på tillställningen blev överraskad av det hemliga frieriet.

– Det var jättekul, det var en otrolig fest. Man får en inbjudan till kräftkalas som han har årligen. Men så gick han ner på knä och friade till min dotter och alla grät, sa Lasse Berghagen för Expressen och berättade att även han själv fällde några tårar.

– Jajamen, jag är så blödig. Det är jättekul att man får vara med, sa han då.

Lasse Berghagen om att vara en bättre morfar än pappa

Maria har dottern Filippa från ett tidigare förhållande som Lasse Berghagen inspirerats av till hans barnboksserie "Filippa och morfar". Han har även öppnat upp sig om rollen som morförälder.

– Det är något speciellt mellan en morfar och ett barnbarn. Jag är en bättre morfar än en pappa. Jag är mer fokuserad på att vara tillsammans än vad jag har varit tidigare när jobbet upptog mycket av min tid, har Lasse tidigare sagt i en intervju med P4 Extra.

LÄS MER: Carina Berg visar upp nyfödda dottern Juno för första gången

LÄS MER: SVT-tittarnas skarpa kritik mot detaljen inför premiären av Allsång på skansen: "Så arg"

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN