ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Doktor Mikael Sandströms familjelycka – det ska barnbarnet heta

21 jun, 2021 
Mikael Sandström har fått ett barnbarn

Doktor Mikael Sandström har fullt upp med både uppdrag för Nyhetsmorgon och det nya sambolivet. Och nu kommer Mikael med en till glädjande nyhet för Hänt, nämligen att han fått ett till barnbarn.
– Lilla Silje dök upp den 11:e juni. Jag har nu fyra barnbarn, säger Mikael.

Annons
5 anledningar att älska Mikael Sandström
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Mikael ”soldoktorn” Sandström, 63 och Lotta Engberg, 58, lever ett kärleksfullt liv tillsammans. De har nyligen flyttat till ett nytt hus ihop strax utanför Göteborg. Mikael har tidigare berättat för Hänt om flytten, dels att det varit en omställning.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad, sa han då.

Både Lotta och Mikael jobbar en hel del och har fullt upp med olika projekt. Inte minst Lotta som just nu rivstartat med Lotta på Liseberg och ska leda Bingolotto på midsommarafton. Mikael har däremot slutat som läkare i vården efter 35 år, men han fortsätter satsa i Nyhetsmorgon varje tisdag och har även startat upp podcasten Utforska vården.

Doktor Mikael om att sluta som läkare: ”7 år av oavbrutet arbete”

Recept.se Nyhetsbrev

Mikael har jobbat som läkare i vården i över 30 år och i samband med att beskedet kom att han skulle sluta som läkare skrev han anledningen i en kommentar till Hänt.

Annons

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra”, skrev Mikael.

Och det märks att Mikael har tagit sitt jobb på allvar. När han egentligen skulle ha medverkat i Let's dance 2020 valde han att hoppa av programmet – anledningen var just att han behövde återgå till vården för att jobba med patienter som insjuknat i covid-19.

Doktor Mikaels barnbarnslycka – avslöjar ovanliga namnvalet

Förutom den glädjande nyheten om att Mikael är nybliven sambo med Lotta har han nu även fått sitt fjärde barnbarn! Det är när Hänt frågar hur Mikael ska fira midsommar han avslöjar att sin son Marcus fått ett barnbarn.

– Min son Marcus och hans fru Sandra har precis fått en dotter, Silje, och blir hemma, säger Mikael.

Annons

Mikaels senaste barnbarn heter alltså Silje och kom den 11:e juni, vilket nu innebär att Mikael har fyra barnbarn. Och ingen verkar gladare än Mikael själv som numera har blivit farfar för andra gången.

Mikael Sandström har fått ett barnbarn
Sonen Marcus har fått barn: ”Marcus med lilla Silje”, säger Mikael om bilden.

– Ja det är kul. Lilla Silje dök upp den 11:e juni. Jag har nu fyra barnbarn. Min dotter Mimmi har en son och dotter, liksom Marcus också har, säger Mikael.

FOTO: Privat/Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

Annons