LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritiken mot Lotta på Liseberg – efter Måneskins uppträdande

21 jun, 2021 
LOTTA PÅ LISEBEG FÅR KRITIK
Måneskin är ett av Europas hetaste band just nu. Nyligen vann de Eurovision Song Contest och gästade Lotta på Liseberg.
Men efter uppträdandet på Liseberg får TV4 nu massiv kritik av tittarna – detta på grund av att Måneskin fick uppträda med endaste en låt.
Annons
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”Brand logo
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”

Rockbandet Måneskin har tagit hela Europa med storm sedan vinsten i Eurovision Song Contest med låten Zitti e buoni. Bandet är från Italien och har nu fått fans över hela Europa – och det verkar minst sagt som svenskarna tycker om gruppen.

Bandet består av fyra medlemmar. Frontfiguren Damiano David följt av basisten Victoria De Angelis, gitarristen Thomas Raggi och trummisen Ethan Torchio. Måneskin gästade dessutom premiäravsnittet av Lotta på Liseberg, men efter sin medverkan var många tittare besvikna.

Så blev premiären av Lotta på Liseberg

Under söndagen gick Lotta Engbergs, 58, allsångsprogram av stapeln. Och som hon har längtat, det råder ingen tvekan om att det var en mycket glad och nöjd Lotta Engberg som nöjt av att äntligen få ha publik under allsången.

Göteborg bjöd inte bara på kanonväder kvällen till ära – programmet var även extra långt och sändes i två timmar. Detta på grund av att Lotta på Liseberg inte kommer att sändas nästa vecka på grund av fotbolls-EM.

Annons

Flera artister gjorde stort intryck hos publiken, inte minst Lena Philipsson, 55, som till synes verkligen njöt av jublet. En annan gäst som gjorde intryck var E-Type, 55. Han sjöng sin fotbollslåt Campione 2000.

Kritiken mot Lotta på Liseberg – efter Måneskins uppträdande

Men det fanns en sak som stack i både publiken och tittarnas ögon. Och det var att bandet Måneskin endast fick uppträda med en enda låt.

Detta uppfattade många som konstigt, eftersom andra gästande artister fick framföra flera låtar. Det är i ett inägg av TV4 på facebook där man kan se Måneskin uppträda som tittarna rasar och skickar en rejäl känga till programmet. Måneskin fick bara uppträda en låt som sändes på tv – men framförde en annan välkänd låt i reklampausen.

Flera uttrycker sitt missnöje med kommentarer som: ”MEN man blir förbannad att ni spelar en av deras mest streamade låtar på reklam pausen!? Wtf liksom! Man märker tydligt att ni bara ville ha dom där så det skulle locka tittare och besökare till programmet och premiären! Skäms! Först ställer ni frågor om drogskandalerna, ni gör det till och med återigen i senaste intervjuerna sedan gör ni detta!! Låter dom spela en låt som visades på programmet och den andra på reklam pausen!? Skäms ni inte! Så himla pinsamt och dåligt!!!! USCH!”

En annan skriver: ”Älskar Måneskin och hoppas verkligen dem kommer tillbaka till Göteborg! MEN alltså hur kan man bara ge dem en låt i TV och en på Facebook. Dem skulle iaf haft två låtar i tv, jag menar dem är världskändisar och dem får bara en låt i tv. Pinsamt att inte ge dem mer uppmärksamhet.”

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons