TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Carola Häggkvists reaktion efter Stjärnorna på slottet: ”Klipptes bort”

10 jan, 2022 
En av Sveriges mesta sångfåglar, tillika schlagerlegendar, Carola Häggkvist är aktuell i SVT:s Stjärnorna på slottet.
I lördags var det Carolas dag och stjärnan bjöd på sång.
Nu avslöjar hon sin stora besvikelse över det bortklippta materialet...
Annons
Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"Brand logo
Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

som i år spelades in vid Lejondals slottCarola Häggkvist, 55, är en av Sveriges mesta schlagerartister. År 1983 vann hon Melodifestivalen med låten Främling. Och på kuppen vann hon också svenskarnas hjärtan.

1991 vann hon inte bara Melodifestivalen, utan även den stora tävlingen Eurovision Song Contest, med låten Fångad av en stormvind. Sedan dess har musikkarriären varit ett faktum...

Carola Häggkvist aktuell i Stjärnorna på slottet

Och nu djupdyks det i stjärnans karriär och känsloliv i och med hennes medverkan i det prestigefyllda SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2022.

Carola är en av fem deltagare i årets säsong av Stjärnorna på slottet, som i år spelades in vid Lejondals slott.

Varje känd profil får, i vanlig ordning, ett eget avsnitt under säsongen. Och under lördagen den 8 januari 2022 var det Carolas dag i Stjärnorna på slottet som sändes på tv.

Annons

Carola Häggkvist sjöng låter Här e jag i Stjärnorna på slottet

Mot slutet av avsnittet, under middagen, plingade Carola i glaset och började sjunga på låten Här e jag, som hade skrivits för tillfället:

– Jag är ingen främling för det mörka, sjunger Carola. Alltså en tydlig referens till låten som Carola slog igenom med; Främling.

– Jag skakar av mig dammet nu, och fångas av en stormvind nu... Se hit för jag har mer, än alla sångerna och allt du ser, sjunger hon i några av de andra låtraderna i sången. Återigen referenser till Carolas musikaliska karriär.

Under middagen, i det andra avsnittet av Stjärnorna på slottet, bjuder Carola på skönsång.
Under middagen, i det andra avsnittet av Stjärnorna på slottet, bjuder Carola på skönsång.

Nu avslöjar Carola Häggkvist sanningen bakom sången: ”Klipptes bort”

Men i samband med att programmet sändes postade Carola ett inlägg på Facebook där hon avslöjar sanningen bakom sången. Nämligen att delar av framträdandet hade klippts bort ur programmet:

Annons

Här kommer refrängen och lite mer av versen som klipptes bort i programmet tyvärr (säkert på grund av tidsbrist osv). Men nu när jag ser programmet så saknade jag delar ur den viktiga texten”, skriver Carola intill inlägget där hon uttrycker sin besvikelse.

I inlägget får vi se en videoinspelning när Carola övar på låten. Hon fortsätter med att berätta om tillfället då videon spelades in:

Hittade den här videon som en i personalen filmade när Alexander och jag övade på låten Här e jag. Vi hann känna på den i ca 15 minuter, så den var riktigt färsk för oss! Kram.

Följarnas reaktioner på Carolas sång: ”Berörde”

Följarna blev starkt berörda av sången, både i programmet och i inlägget på Facebook. Här är några av kommentarerna:

Tack för ett jättefint program. Du inspirerar och är en fin förebild med ett stort hjärta. Tack”, skriver en följare.

Så roligt att se dig på slottet och berätta om ditt liv. För mig förblir du den begåvade, empatiska människa som gärna bjuder på sina erfarenheter”, instämmer en annan.

Så fantastiskt att få höra dina minnen från förr och fram till nu. Det berörde mig väldigt mycket”, konstaterar en tredje.

Och hyllningsregnet tar inte slut där. Hittills har inlägget fått 134 kärleksfulla kommentarer. Vi kan inte annat än att stämma in i kören!

FOTO: SVT1

Annons