LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carola Häggkvist om stödet från barnen under Let's Dance 2021

19 mar, 2021 
AvJonna Wennerberg
Carola Häggkvist Amadeus
Carola Häggkvist ska tävla om den legendariska glasskon i Let's dance 2021.
Nu berättar hon om det viktiga stödet från barnen Zoe och Amadeus.
Annons
Allt om Carola HäggkvistBrand logo
Allt om Carola Häggkvist

Schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 54, tog Sverige med storm när hon bara var 16 år gammal och tävlade i Melodifestivalen med låten Främling. Sedan dess har hon dykt upp i den populära musiktävlingen igen och igen. Hon har hela två vinster i ryggsäcken och många skulle kalla henne en legend inom svensk musikhistoria.

Men det är inte bara hennes sånger det svenska folket har uppskattat. Utan även hennes varma personlighet och hennes omtanke för världen. Därför är hon en av landets mest folkkära artister idag.

Därför tackade Carola ja till Let's dance 2021

Varje år har hon bjudit på en julkonsert och sjungit så mycket hon kunnat för att underhålla sin publik. Men det senaste året har satt stopp för detta. Men det stoppar inte Carola från att underhålla sin publik. Tidigare i vår kom nyheten om att hon är en av kändisarna som ska tävla i Let's dance 2021.

Programmet har premiär lördagen den 20 mars och alla är otroligt förväntansfulla. Carola kommer att dansa tillsammans med Tobias Karlsson och de har redan kommit varandra väldigt nära.

Annons

I en intervju med Femina berättar Carola att coronapandemin inte är den stora anledningen till att hon tackat ja till programmet. Utan hennes största morot är att komma i form.

– Jag vill komma i fysisk form inför mitt jubileum 2023 och kan inte tänka mig en bättre träningscamp, säger hon till magasinet.

Carola om viktiga stödet från barnen

Sångerskan berättar dock att hennes dotter Zoe, 12, är övertygad om att det är hennes förtjänst att Carola nu stället upp i danstävlingen.

– Zoe frågade mig, ”Mamma, hade du tackat ja till Let's dance även om du inte hade adopterat mig?”. För hon går på dans och älskar dans. Så hon förväntade sig att jag skulle svara ”Nej, det hade jag inte”, men jag har ju också alltid älskat dans, berättar Carola i intervjun.

Och nu när tävlingen ska dra igång så är barnen ett enormt stöd för henne. Inte bara dottern Zoe utan även sonen Amadeus, 22.

– Barnen hejar på! De säger att ”det här passar dig som handen i handsken, mamma”. Amadeus tycker att det är jättekul och Zoe stortrivs över att mamma ska vara med i Let's dance. Det tycker hon är jättekul. Ögonen glimrade på henne när vi visade upp dansen för henne, då blev hon jätteglad och var stolt över mamma.

På frågan om vem som är hennes största konkurrent bland de andra deltagarna hade hon ett solklart svar.

– Det är Anis Don Demina! Jag känner att han är någon som man gärna vill se i rutan och se hoppa runt i en quick step, säger hon.

Annons