LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Allt du vill veta om jurymedlemmen Ann Wilson i Let's dance

18 mar, 2021 
Ann Wilson med sonen Tom Wilson
Ann Wilson är en av jurymedlemmarna i Let's dance tillsammans med Tony Irving och Dermot Clemenger.
På lördag är det premiär för den 16:e säsongen.
Men visste du detta om Ann Wilson?
Annons
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandraBrand logo
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandra

Ann Wilson är en av jurymedlemmarna i Let's dance och har suttit i juryn från start. Nu är hon åter tillbaka i den 16:e säsongen av programmet, som har premiär lördagen 20 mars. Men visste du att Ann Wilson har bott i Australien och är motivationscoach? Här är allt du vill veta om proffsdansaren!

Vem är Ann Wilson och var kommer hon ifrån?

Ann Wilson är född med namnet Ann Erica Jönsson, den 27 maj 1968 och är idag 52 år gammal. Hon föddes i Helsingborg, närmre bestämt i stadsdelen Råå som är ett fiskeläge i södra Helsingborg, där hon även bor idag.

Ann Wilson började dansa i mycket tidig ålder och vann som ung amatör svenska standardmästerskapen 1985. Hon är en svensk professionell dansare som blev känd för hela svenska folket år 2006 när hon kunde titulera sig som en av jurymedlemmarna i Let's dance.

Ann Wilsons framgångsrika karriär och vad hon gör idag

Och visst har Ann Wilson haft en framgångsrik karriär. På sin hemsida beskriver hon att redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och under de tjugo år som följde tillägnade hon all tid till att utbilda sig inom tävlingssport, likt konstformen ballroom och latinamerikansk dans.

Annons

Hon dansade och bodde i Australien tillsammans med ex-mannen Paul Wilson. Tillsammans vann de sju Australiensiska Mästerskap. På sin hemsida skriver även Ann att just denna tid ligger henne varmt om hjärtat.

Med andra ord är Ann Wilson en av Sveriges främsta professionella dansare. Förutom att dansa så är hon även motivationscoach och föreläsare, hon driver även Ann Wilson Dance and Fitness Academy och smyckebutiken Ann Wilson Store.

Förutom att vara en av jurymedlemmarna i Let's dance varje år så har hon medverkat i program som Bytt är bytt, Fångarna på fortet och Stjärnorna på slottet.

Allt om Ann Wilsons familj

Efter nästan 20 år tillsammans så valde Ann Wilson och Paul Wilson att gå skilda vägar, detta var 2010. Tillsammans har de en son med namn Tom Wilson. Sonen är själv dansare och har bland annat medverkat i Talang 2014.

I en intervju med Expressen beskrev Ann Wilson att skilsmässan var känslig.

Annons

– Med hänvisning till min son är det ingenting som jag vill kommentera i nuläget. Kanske att det känns okej att prata om det längre fram, sa hon i intervjun.

Året efter skilsmässan med Paul träffade hon en gammal skolkompis vid namn Jonas Lundin och de två blev ett par, dock varade kärleken inte länge. År 2017 var det dags igen, då avslöjade Ann Wilson i en intervju med Aftonbladet att hon hittat kärleken på nytt, nämligen i Dejan Borko som även han bor i Helsingborg.

– Dejan var duktig på att uppvakta och gav inte upp! Det är jag tacksam för idag, förklarade Ann i intervjun.

FOTO: Karin Törnblom / TT

Annons