LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför vill inte Tony Irving skaffa barn – sanningen om beslutet

17 mar, 2021 
Tony Irving tillsammans med maken Alexander
Tony Irving har suttit i Let's dance-juryn från start. Han är känd för sina starka uttryck och har minst sagt gjort avtryck på hela svenska folket. Men visste du det här om honom?
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Tony Irving, känner du igen från programmet Let's dance som visats på TV4 sedan 2006. Där har Tony nämligen suttit med i juryn från start och tagit hela svenska folket med storm med sin personlighet. Och snart får vi se honom i rutan igen då den 16:e säsongen av Let's dance drar igång lördagen den 20 mars.

Vem är Tony Irving och vart kommer han ifrån?

Tony Irving är född 5 juli år 1966 och är idag 54 år gammal. Han är bosatt i Norrtälje. Men i Sverige har han inte alltid bott i, han är nämligen född och uppvuxen i den lilla staden Ainsworth i Storbritannien. Vilket kanske inte kommer som en chock då han är känd för sin charmiga brittiska accent.

Tony är en professionell dansare samt koreograf och är sedan 2006 juryordförande i Let's dance. Men visste du att Tonys tilltalsnamn egentligen är Spencer? Han är dessutom äldst i en syskonskara på tre, och hans föräldrar är David och Yvonne Irving.

Annons

Tony växte upp i en religös familj. Han gick i kyrkskola och var tidig med att lära sig dansa, då det i skolan ansågs som en del av barns allmänbildning. Genom stöttning från sin mormor, fortsatte han att satsa på dansen.

Därför flyttade Tony Irving till Sverige – sanningen bakom beslutet

Anledningen till att Tony Irving kom till Sverige var för ett jobb som dansdomare, och han hade då även tillbringat ett antal år i USA och tävlings-dansat där. Samma år blev Tony Irving dessutom svensk mästare i dans.

Det var alltså dansen som tog honom till Sverige och han blev kvar. I en tidigare intervju med Hänt berättade han om varför han valde att stanna i Sverige.

– Jag älskar Sverige och kom hit i november 1993 för att döma en danstävling, sedan fick jag fler jobb, blev kvar och älskar Sverige. Människorna var öppna och det var så vackert, säger Tony.

Därför har Tony Irving inga barn med Alexander Skiöldsparr

Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr gifte sig i augusti 2015, och Tony har varit öppen med att han och Alexander tagit beslutet om att inte skaffa några barn. Den främsta anledningen är att Tony anser att han själv är för gammal vilket han avslöjat i en tidigare intervju med Hänt.

– Angående barn så har jag och Alexander diskuterat och nej, det handlar om ett ansvarstagande och jag är för gammal. Det skulle inte vara rätt mot barnet, säger han.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Annons