Susanna Lundbergs plötsliga vändning i Gift vid första ögonkastet

Susanna Lundberg, Johan Skantz

SVT:s succéprogram Gift vid första ögonkastet är i full gång.
Nu har paren fått lära känna varandra lite djupare och varit på deras bröllopsresor.
Men tittarna har haft en hel del att säga om personerna.
I det senaste avsnittet berättar Susanna nu om hennes nya insikt.

Den sjunde säsongen av Gift vid första ögonkastet är i full gång. Som vanligt så får tittarna se sex singlar bli ihopparade och gifta sig utan att ha sett eller pratat med varandra tidigare.

LÄS MER: Gift vid första ögonkastet-Elinors nya barnbesked – berättar om framtiden

Programmet går ut på att sex singlar paras ihop med den person som experterna anser är deras rätta. Efter det ska de alltså gifta sig direkt på första träffen. Parens första möte sker vid vigseln och därefter får tittarna följa med på deras första tid tillsammans som äkta makar. Efter fyra veckor är det sedan upp till paren att bestämma om de vill fortsätta leva som gifta, eller om de vill skilja sig.

Precis som förra året så är det sexologen Karl Norwald, parterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt och psykologen Fredric Bohm som gjort matchningen. Men den stora förändringen jämfört med säsong 6 är att forskaren Emma Frans inte kommer att vara en del av expertpanelen.

Kritiken mot programmet

Ett av paren som fått mycket uppmärksamhet i media är Susanna Lundberg och Johan Skantz. Men det har inte bara varit positiva kommentarer utan det har även förekommit klagomål och åsikter på hur Susanna behandlat Johan.

Detta är något som sexologen Karl Norwald ser mycket allvarligt på. I en intervju med Expressen berättar han om hur han ser på kommentarerna.

– Jag har både tagit del av forum själv, sociala medier och annat men också fått höra från deltagarna och vänner i mitt privata liv som tar del av kommentarer som jag tycker är utanför vad som är rimligt att kommentera på en människa som syns i tv, säger han och fortsätter:

– Det blir många kommentarer som till slut blir personangrepp på ett sätt som jag inte tycker är okej.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kalle Norwald kommer också med en uppmaning till tittarna att tänka sig för innan man kommenterar något.

– Delvis tycker jag att man ska ta inspiration av stoppskylten och tänka: ”men stopp, vad är det som är syftet med min kommentar?” Om 400 personer redan har skrivit en liknande kommentar varför ska du skriva en till? Det är mitt tips, säger han.

Susanna Lundberg, Johan Skantz

Johan och Susanna pratar ut.

Foto: SVT

Susannas vändning i förhållandet med Johan

Det som tittarna har reagerat på främst är hur Susanna behandlar Johan. Men i det senaste avsnittet av Gift vid första ögonkastet kan tittarna se att hon kommit fram till en ny insikt.

– Jag har ju försökt analysera varför jag har varit så här. Men det vet jag inte, det kanske är all den här stressen och pressen inför allt och att liksom. Jag vet inte varför, men jag har väl insett att jag inte varit så jävla skön liksom, och det ber jag om ursäkt för, säger Susanna i programmet.

Hon berättar också att hon kanske fokuserat mer på det negativa, istället för det som är bra med Johan.

– Jag har ju nu fokuserat på det negativa, det har ju bara gått förbi mig, allt det här fina, i liksom min ilska. Men någon slags polett har trillat ner. Johan är ju verkligen så otroligt ödmjuk och prestigelös, vilket ju är helt fantastiskt.

– Jag är glad att du har kommit på det, säger Johan.

Gift vid första ögonkastet sänds på torsdagar klockan 21:00 på SVT1 och SVT-play.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Så träffade Gift vid första ögonkastet-Kalle Norwald maken Erik

LÄS OCKSÅ: Elizabeth Feurst och Mats i Gift vid första ögonkastet – därför tog det slut