Därför stoppas experten från Gift vid första ögonkastet

Förra året var Emma Frans med som expert i tittarsuccén Gift vid första ögonkastet. Men det blev bara en säsong för henne i programmet och nu förklarar de varför.

Nu är det äntligen dags för den nya säsongen av Gift vid första ögonkastet att dra igång. I säsong 7 av tittarsuccén kommer vi som vanligt att få möta sex singlar som hoppas på att hitta kärleken genom att gifta sig vid första ögonkastet.

Så blir säsong 7 av Gift vid första ögonkastet

Programmet går ut på att sex singlar paras ihop med den experterna anser är deras rätta, för att sedan gifta sig direkt på första träffen. Parets första möte sker vid vigseln och därefter får tittarna följa med på deras första tid tillsammans som äkta makar. Efter fyra veckor är det sedan upp till paret att bestämma om de vill fortsätta leva som gifta, eller om de vill skilja sig.

Precis som förra året så är sexologen Karl Norwald, parterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt och psykologen Fredric Bohm. Men den stora förändring jämfört med säsong 6 är att forskaren Emma Frans inte kommer att vara en del av expertpanelen. Istället kommer ingen mindre än Elizabeth Feurst från säsong 3 att komplettera gänget genom att syna experternas arbete under säsongens gång.

Elizabeth Feursts roll i programmet

Elizabeth Feurst gifte sig i programmets tredje säsong med Mats Ingelborn. Paret sa ja till varandra på deras första möte och efter att ha tillbringat fyra veckor som äkta makar valde de att fortsätta leva tillsammans. Men efter en tid utanför programmet stötte de på en del svårigheter i relationen och valde att gå skilda vägar. Elizabeth öppnar i programmet upp sig om känslan att gifta sig med någon man just träffats och mer om varför det tog slut med Mats.

Anledningen till att Elizabeth medverkar i årets säsong är för att produktionen vill ge tittarna någonting nytt.

– I år har vi valt ett nytt grepp för att ge tittarna nya infallsvinklar genom att bjuda in den föredetta deltagaren Elizabeth Feurst, säger Martina Pettersson som är utvecklingsansvarig och projektledare för programmet.

Därför har Emma Frans blivit utbytt

Och anledningen till att hela expertpanelen från förra säsongen, förutom Emma Frans, får vara med även i denna är densamma.

– Vi försöker erbjuda våra tittare nya insikter och kunskaper genom att bjuda in ny expertis, så kallade gästtyckare. För två år sedan bjöd vi in Sandra Lindström som är genusforskare, förra året hade vi forskaren Emma Frans med oss och båda gav serien så mycket värdefullt, säger hon.

Produktionen är redan i rull gång med planeringen av säsong 8 och är även där öppen för förändringar i upplägget.

– Vi är i planeringsfasen för säsong 8 och frågan är vem som kan ge deltagarna och tittarna det bästa för den säsongen, berättar Martina Pettersson.

LÄS OCKSÅ: Så lever Miha och Niclas från Gift vid första ögonkastet idag

LÄS OCKSÅ: Gift vid första ögonkastet-Jacobs nya kärleksbesked – efter omtalade romansen