Carola Häggkvists glädje över 12-åriga dottern Zoes musiktalang

Carola Häggkvist och Zoe

Carola Häggkvist har blivit hela Sveriges sångfågel.
Nu visar hon även upp dottern Zoes stora talang.
”Hur mysigt?!”, skriver schlagerdrottningen på Instagram.

Efter att ha fått förfrågan under flera år gick schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 54, äntligen med på att ställa upp i årets säsong av Let's dance. Men det var knappast scenskräck som gjorde att Carola tidigare har tackat nej till programmet. Redan som litet barn sjöng hon för första gången i radio och som 16-åring gick hon raka vägen till vinstplats i Melodifestivalen men låten Främling.

LÄS MER: Peg Parnevik i tårar – försvinner efter romansryktet

Trots det har Carola tidigare berättat att det inte bara varit guld och gröna skogar under inspelningarna av det krävande dansprogrammet. Hennes stora scenvana spelar ofta Carola ett spratt och invaggar henne i en falsk trygghet då hon egentligen borde vara nervös inför att ställa sig på scen med en för henne tidigare okänd dans. För Aftonbladet har Carola berättat att hon vänt sig till tidigare Let's dance-vinnaren Kristin Kaspersen för att få bukt med problemet.

– Hon var den som peppade mig att vara med. Jag hörde av mig till henne och frågade hur hon tyckte att det var och hon sa: ”Det är klart att du ska vara med, det är det bästa jag har gjort”, sa Carola till tidningen då.

Carola Häggkvist ord om svårigheterna i Let's dance

Svårigheterna som Carola ställts inför i samband med sin medverkan i TV4-programmet har dock inte stoppat hennes glädje inför dansen. Och även i privatlivet har det senaste året dansat fram för den folkkära sångerskan. Sedan uppbrottet från Jimmy Källqvist för två år sedan har Carola varit öppen med att hon hoppas på att återigen hitta kärleken.

För Expressen berättade Carola för en tid sedan att det faktiskt funnits en man i hennes liv som hon intresserade sig av. Jobbet kom dock emellan och Carola valde att avsluta flirten.

– Det var ju faktiskt en kille som kom och hjälpte till i ladan när vi skulle tömma. Det tycker jag var jättecharmigt, han hade stor potential ett litet tag. Tills jag kände att jag hinner inte engagera mig mer, eftersom det inte var kanske hundra procent engagemang från mig, sa Carola då.

Dottern Zoes stora talang

Även dottern Zoe, 12, tar upp mycket av mamma Carolas tid och det är inte sällan som schlagerdrottningen visar upp familjeglädjen på Instagram. Det var 2012, efter uppbrottet från ex-maken Runar Sögaard, som Carola valde att adoptera dottern från Sydafrika.

Tillsammans delar Carola och Zoe intresset för musiken och Carola har tidigare berättat om dotterns stora kärlek för sången. Nu visar artisten upp dotterns stora talang i ett inlägg på Instagram där Zoe sjunger med en gitarr i famnen.

Och visst är mamma stolt som en tupp. Till filmen på dottern skriver Carola Häggkvist:

”Hur mysigt?!! Och bra börjar det låta också. Blir helt lyrisk när jag märker det naturliga intresset och engagemanget. Zoe testar både gitarr, bas, piano, trummor mm i skolan ( Pops academy ) och hemma”.

LÄS OCKSÅ: Carina Bergs smärtsamma kamp efter förlossningen

LÄS OCKSÅ: Den stora hälsoresan-Tonys ord till Martina Haag – 1 år efter bråket

FOTO: TT/Instagram

Senaste nytt