LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolas nya erkännande om relationskampen med Jimmy

26 apr, 2020 
Jimmy Källqvist och Carola
Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist gjorde slut för ett år sedan.
I en ny intervju berättar artisten att det forna paret jobbade hårt för att få relationen att fungera.
Annons
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe – efter succénBrand logo
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe – efter succén

År 2000 bestämde sig Carola Häggkvist, 53, och Runar Sögaard, 52, för att gå skilda vägar efter ett tio år långt äktenskap. Efter den stormiga skilsmässan var artisten försiktig med att inleda en ny kärleksrelation men så 2014 avslöjade Carola att hon börjat dejta en ny man. Då var det musikern Jimmy Källqvist, 50, som fångat hennes hjärta.

Jimmy och Carola hade ett till synes stabilt och tryggt förhållande. I november berättade Carola dock att deras relation övergått till en vänskap och att de bestämt sig för att fortsätta som endast kompisar.

Jimmy och Carolas relation idag

Trots att Jimmy och Carola inte längre är ett par är stämningen mellan dem god. När Carola och hennes barn Amadeus, 22, och Zoe, 10, befann sig i Sydafrika över nyår kom Jimmy och hans mamma och hälsade på. Sedan uppbrottet har det forna paret haft nästintill daglig kontakt.

– Det är fint att ha en till vuxen som – i alla fall just nu – tillhör familjen. Det är mysigt, har Carola Häggkvist tidigare sagt till Expressen.

Annons

En anledning till att Jimmy och Carola kan ha en sådan fin vänskap än idag är att ingen av dem har inlett en ny kärleksrelation efter uppbrottet.

– Det kommer nog bli lite tufft den dagen någon av oss träffar någon ny, vilket jag inte har gjort. Och jag har inte försökt heller, sa artisten till tidningen tidigare i år.

Relationskampen innan uppbrottet

Det har nu gått ett år sedan Carola och Jimmy gick skilda vägar. I en ny intervju med Lyssnarhjälpen: Music sessions berättar artisten att de kämpade hårt för att få förhållandet att fungera. De provade parterapi vid flera tillfällen men både Jimmy och Carola kände att det inte hjälpte.

– Jag vet att många tycker det är bra, men jag tycker att man sitter på många svar själv. Det är så dyrt också, berättar Carola.

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT, Patrik Österberg/TT

Annons