Carina Bergs nya hälsokamp efter förslossningen

Carina Berg

Tiden efter Carina Bergs förlossning har varit tuff. Nu berättar hon om nya hälsokampen – efter tidigare insjuknandet.
– Det blev bara värre och värre. Så då låg jag och grät där igen, säger hon i podden Gynning & Berg – hittar sig själva.

Drygt en månad har gått sedan Carina Berg och Erik Berg blev föräldrar till sitt andra gemensamma barn. Det var dottern Juno som kom ut och lyckan var total. Men tiden efter förlossningen har inte varit helt enkel för de nyblivna föräldrarna. I podcasten Gynning & Berg - hittar sig själva berättar programledaren nu om den tuffa hälsokampen hon tvingats genomlida sedan dess.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carina Berg tvingades åka in på akuten

För ett par veckor sedan berättade Carina att hon råkat ut för mjölkstockning, men det jobbiga tog inte slut där. Efter att ha åkt till akuten hela två gånger för att få hjälp kunde läkarna nämligen konstatera att mjölkstockningen hade utvecklats till något som kallas för bröstböld. I podden berättar hon om misären det innebar.

LÄS MER: Tildes chock efter Victoria Silvstedts avslöjande

– Jag sov och grät med frysta ärtor på tutten, till slut var det helt ohållbart, säger hon innan hon fortsätter:

– Till slut fick jag åka tillbaka till akuten och då tog de stick i fingret, och då fick jag hjälp inom femton minuter. Jag grinade så mycket och hade så himla ont.

Programledarens nya hälsokamp

Men som om det inte vore nog har det nu blivit ännu värre. När Carolina Gynning frågar vad som hänt i Carinas liv på senaste tiden berättar hon något som får Carolina att skrika rakt ut.

– Ibland brukar man ju säga att du inte missat något, men jag vill säga att det du har missat är skönt att slippa. Jag gnällde ju en hel del förra veckan när vi pratade om min bröstböld, och jag fick ju hjälp med tömning av den, men den är tillbaka, berättar hon.

Hon fortsätter:

– Det blev bara värre och värre och värre. Jag vet inte ens var jag ska börja. Men jag har ju filmat när min tutte spricker. Första gången de tömde fick de ut 5 milliliter var men den här gången fick de ut 32 milliliter. Så himla äckligt. Så då låg jag och grät. Men alla var jättesnälla och jätteduktiga.

Och det Carina berättar skapar stress hos Carolina.

– Nej det är inte bra att jag sitter här och är gravid. Jag känner bara att det här är inte är bra reklam. Det kanske är bättre att barnet stannar kvar i magen, säger hon och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistams besvikelse efter upptäckten med dottern Sindy Rahm

LÄS OCKSÅ: Därför slutar Fredrik Skavlan – gör en sista säsong av SVT:s Skavlan