Idol 2023 marknadsföring banner

Därför slutar Fredrik Skavlan – gör en sista säsong av SVT:s Skavlan

20 apr, 2021 
Fredrik Skavlan slutar
2009 började SVT sända den populära talkshowen Skavlan med Fredrik Skavlan i spetsen.
Nu har programledaren bestämt sig för att sluta – och gör en allra sista säsong.
– Jag kommer att sakna gästerna, förstås, säger han i ett pressmeddelande.
Annons
Därför slutar Fredrik Skavlan – gör en sista säsong
Därför slutar Fredrik Skavlan – gör en sista säsong

Programledaren Fredrik Skavlan, 54, kommer att sluta med sin populära talkshow Skavlan, men kommer att göra en säsong till. Det berättar han i ett pressmeddelande ifrån SVT.

Skvalan har varit ett succéprogram världen över och Fredrik har haft gäster som Miley Cyrus, Elsa Hosk, Håkan Hellström och Armand Duplantis. Ja listan kan göras lång.

Men nu meddelar Fredrik själv att han gör sin sista säsong av Skavlan i ett pressmeddelande från SVT. Den sista säsongen av Skavlan kommer att dra igång igen i höst, närmre bestämt i september och kommer att bestå av tolv avsnitt.

Fredrik Skavlan: ”Jag kommer att sakna gästerna”

Fredrik berättar i pressmeddelandet från SVT att han kommer sakna gästerna och inte minst publiken.

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, säger han.

Det välkända intervjuprogrammet har spelats in i städer som Stockholm, Oslo, London, och New York och har haft med gäster från hela världen. Och genom åren har hela 284 program sänts. Han tackas nu av SVT:s programbeställare Anton Glanzelius som medger att han har stor förståelse för att Fredrik slutar.

Annons

– Vi har stor förståelse för att Fredrik väljer att avsluta sin sensationellt framgångsrika talkshow efter alla dessa år även om vi gärna hade sett honom kvar i rutan. Vi kan bara tacka honom för tolv fantastiska år med programmet. Skavlan är en succé av sällan skådat slag. Talkshow kan se lätt ut att göra, men tro mig, många har försökt och Fredrik Skavlan har lyckats skapa samtalsmagi på bästa sändningstid år efter år, säger han i pressmeddelandet.

Känner sig klar med talkshowen Skavlan – vill bara få vara Fredrik

Vidare konstaterar Fredrik Skavlan att han har uppnått sitt mål med talkshowen och tackar samtidigt sin kollega Carina Bergfeldt. Han berättar även att arbetsglädjen fortfarande är intakt, men han vill inte avslöja några framtidsplaner.

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”.

Annons

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons