Då kommer Skavlan tillbaka på SVT

Fredrik Skavlan

Skavlan är ett oerhört populärt program som nu tar en paus.
Men hur lång förblir pausen? Hänt vet svaret!

Efter 20 säsonger som programledare för programmet Skavlan har Fredrik Skavlan beslutat sig för att ta föräldraledigt våren 2021.

Från och med januari 2021 kommer utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt att synas i tv-rutan klockan 21.00 på fredagar istället.

Bakgrunden till att Carina Bergfeldt fick uppdraget är att hon själv varit gäst hos Skavlan, för snart ett år sedan. Efter det fick hon ett samtal där hon fick veta att hon kommit på tal om att bli Skavlans ersättare.

LÄS MER: Därför vill Bianca Ingrosso sluta göra tv

Carina har tidigare arbetat på Aftonbladet, men kommer alltså nu gå över till SVT under tio veckor från och med januari. I ett pressmeddelande har Carina berättat att hon är lite nervös inför vad som komma skall.

– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen, säger Carina i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att ansvara för fredagskvällar kl 21, det blir ju inte tyngre än så. Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det.

Carinas ord om sitt nya jobb

Även på Instagram har Carina skrivit om sitt nya uppdrag.

”Detta var jag lyckligt ovetande om tills i somras, då Ebba Adielsson, chef för SVT Nöje, ringde och ville att jag skulle provfilma för ett program. Jag fick en vecka på mig att förbereda mig.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Med start i januari 2021 och tio veckor framåt är fredagskvällen min att fylla, med spännande och fascinerande och roliga gäster. Jag är så otroligt glad för detta, och samtidigt som jag snart börjar jobba heltid här i USA med det amerikanska valet, så jobbar vi för fullt med att skapa en ny talkshow. Jag hoppas så att ni vill följa med mig, dels i förberedelserna och framför allt i rutan!”

Så länge har Skavlan uppehåll

Men när kommer Skavlan tillbaka i tv-rutan undrar många? Hänt kontaktade SVT och ställde just den frågan och fick svaret:

"Skavlan har sänts klart för hösten 2020. Den 4/12 sändes det sista programmet i höst-serien. Han tar en paus med sin serie under våren 2021."

Det verkar alltså som att Skavlan-tittarna får vänta tills nästa höst innan de ser sin favoritprogramledare igen!

LÄS OCKSÅ: Denise Desmonds ord om Antonija Mandir och Oliver Hunts relation

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Benjamin Ingrosso och Silvana Imams relation

FOTO: TT

Senaste nytt