TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carina Bergfeldts stora sorg efter vännen Svante Lidéns plötsliga död

22 jan, 2021 
Carina Bergfeldt.
Aftonbladets legendariska reporter Svante Lidén har gått bort i sviterna av Covid-19.
Carina Bergfeldt jobbade med honom under många år på tidningen och nu berättar hon om den stora sorgen.
”Han skulle leva för alltid”, skriver hon på Instagram.
Annons
Anna Ardin: "Julian Assange är inget monster"Brand logo
Anna Ardin: "Julian Assange är inget monster"

Carina Bergfeldt, 40, är högaktuell med sin egen talkshow på SVT. Det var efter att Fredrik Skavlan, 54, gick på pappaledighet som kanalen plötsligt behövde fylla sin bästa sändningstid med en annan talkshow. Ganska snabbt stod det klart att det skulle bli Carina Bergfeldt som skulle bli hans ersättare.

Carina har tidigare arbetat på Aftonbladet, men har alltså nu gått över till SVT på bästa sändningstid, närmare bestämt fredagar direkt efter På spåret. Carina har tidigare sagt att en talkshow var något hon både är glad, men samtidigt lite rädd för.

– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen, sa hon i ett pressmeddelande inför programmet.

Uppdraget som Skavlans ersättare

Hon sa även att detta kan ha varit uppdraget hon längtat efter under hela sin karriär då hon alltid velat komma människor längre in på djupet.

– Att ansvara för fredagskvällar kl 21, det blir ju inte tyngre än så. Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det, sa Carina då.

Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt gör succé med sin talkshow.

Carina har en lång karriär bakom sig, och redan 2006 började hon jobba på Aftonbladet. Där jobbade hon i tio år, innan hon gick över till att bli utrikeskorrespondent för SVT.

Annons

Men under hennes tid på Aftonbladet kom hon att bli väldigt god vän med den legendariske reportern Svante Lidén.

Carina Bergfeldts sorg över vännen Svante Lidén

I över 30 år var Svante en av Aftonbladets främsta journalister och hans texter och reportage blev oerhört populära. Han gick i pension sommaren 2019, men trots det fortsatte han att skriva för tidningen. Svante var med andra ord en riktig ikon för Aftonbladet. Men nu har hans skrivande fått ett abrupt slut – efter att coronaviruset tagit hans liv.

En person som fick lära känna honom och jobba med honom var just Carina Bergfeldt. Nu berättar hon om den stora sorgen och saknaden efter hennes kära vän och före detta kollega.

”Svante Lidén finns inte mer. Han skulle alltid finnas. Han lovade till och med att skriva min runa när den dagen kom, jag var så säker att han skulle leva för alltid.”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”I en värld av vassa armbågar var han en varm och vänlig famn. Aftonbladet i sin bästa form personifierad. Kvicktänkt, nyfiken, kom alltid dragande med något oväntat fakta, och en gudabenådad stilist. Jag älskade Svante, och jag är så ledsen att covid-19 tog hans liv idag.”

FOTO: SVT

Annons