Därför tog Benjamin Ingrosso avstånd från familjen – berättar om sprickan

Benjamin Ingrosso & Pernilla Wahlgren

Det var en period då Benjamin Ingrosso bad sin familj att ta avstånd från honom.
I Carina Bergfeldts talkshow berättar han nu varför.
– Jag orkar inte, säger han.

Benjamin Ingrosso är den folkkära artisten som under hösten tagit svenska folket med storm. Tillsammans med andra artister som Tommy Körberg, Silvana Imam och Markus Krunegård har han nämligen varit aktuell i det populära programmet Så mycket bättre och sedan dess har flera av hans tolkningar synts på topplistorna på Spotify.

LÄS OCKSÅ: Pernilla avslöjar Benjamins hemliga skönhetsknep

Det senaste året har med andra ord varit väldigt händelserikt för artisten, men trots att det har varit mycket glädje har det också varit en hel del kamp. I Carina Bergfeldts talkshow berättar han nu om den tuffa tiden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

"Höll på att gå in i väggen"

Benjamin berättar om det händelserika året som varit och allt kul som har hänt, men hur det mitt bland alla framgångar och jobb tillslut också blev för mycket.

– Tillslut blev det väldigt mycket. För första gången i mitt liv kände jag att jag höll på att gå in i väggen, berättar han innan han fortsätter:

– Jag satt med min psykolog och fick inte fram någonting, och så bara började jag gråta. Och jag har liksom aldrig gråtit framför henne. Och jag trodde jag skulle börja gråta framför henne över någon relation eller sådär, men så blev det bara att jag grät för att jag kände utmattning.

Han berättar om hur han blev trött på att vara alla till lags och att alltid behöver vara trevlig.

– Jag orkar inte vara alla till lags. Jag orkar inte vara trevlig. Jag kände bara att jag måste ha en dag där jag bara får vara, säger han.

Tog avstånd från familjen

Allt det här blev väldigt starka varningssignaler för Benjamin, och ganska snart förstod han att han var tvungen att göra något åt det.

– Så jag skrev till min familj och mina vänner att "nu kommer jag behöva utrymme i två veckor, och kanske inte kunna svara på sms och så". Och sen sov jag mig igenom två veckor tror jag. Och de respekterade det och liksom väckte mig inte och sådär, säger han innan han fortsätter:

– Och när jag förstod att "oj, jag behöver verkligen sömn" var när jag gick och la mig söndag kväll och vaknade tisdag morgon.

Han berättar att pausen var minst sagt välbehövlig och att det var väldigt skönt, men han säger också att han är väldigt medveten om att han sällan visar för andra när han känner att det börjar bli för mycket.

– Jag visar sällan när jag tycker det är jobbigt utan "the show must go on", säger han.

LÄS OCKSÅ: Linnea Widmark bryter tystnaden – efter Benjamin Ingrossos uttalande

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos lättnad efter långa pausen från Phillipe Cohen