LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Bergfeldt ersätter Skavlan – får en egen talkshow

21 sep, 2020 
Carina Bergfeldt ersätter Skavlan – egna orden om beslutet
Vad händer med bästa sändningstid när Fredrik Skavlan går på pappaledighet?
Under måndagen kom svaret: Carina Bergfeldt kommer att leda en egen talkshow på fredagar klockan 21 på SVT.
– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen, säger Carina.
Annons
Carina Bergfeldt ersätter Skavlan – får en egen talkshowBrand logo
Carina Bergfeldt ersätter Skavlan – får en egen talkshow

Fredrik Skavlan, 54, har fått barn! Nu går han på pappaledighet. Men vad händer då med tv-programmet Skavlan? Fredrik har ju sin egen talkshow på bästa sändningstid på SVT. När är bästa sändningstid? Jo, klockan 21 på fredagskvällarna.

Skavlan
FOTO: TT

Så, vad kommer sändas på tv nu istället för Skavlan? Under måndagen stod det klart att det blir en talkshow som ersätter Skavlan. Personen som hamnar i rampljuset är Carina Bergfeldt, 40.

”Skräckslagen”

Carina har tidigare arbetat på Aftonbladet, men kommer alltså nu gå över till SVT på bästa sändningstid. Och det blir en talkshow, något som Carina är glad och samtidigt lite rädd inför.

– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen, säger Carina i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Att ansvara för fredagskvällar kl 21, det blir ju inte tyngre än så. Det bästa jag vet är när människor öppnar upp och vågar visa vilka de är. Det är den sortens berättelser som jag nosat efter under hela min karriär. Min talkshow blir en 2.0-version av det.

Premiär för showen är i januari 2021, och Carina längtar!

Egna orden om beslutet

Instagram berättar nu Carina om känslorna inför det stora uppdraget hon har blivit tilldelad. Hon berättar också hur det hela gick till.

”Vad jag inte visste var att Fredrik, efter sisådär 20 säsonger, hade bestämt sig för att ta pappaledigt med sitt yngsta barn i vår, (han återkommer som vanligt nästa höst) och att SVT som bäst höll på att fundera över vad de skulle ha i tablån istället. Och att Skavlan och teamet bakom programmet hade… föreslagit mig som ny talkshowvärd”, skriver Carina på Instagram. Hon fortsätter:

”Detta var jag lyckligt ovetande om tills i somras, då Ebba Adielsson, chef för SVT Nöje, ringde och ville att jag skulle provfilma för ett program. Jag fick en vecka på mig att förbereda mig.”

Carina Bergfeldt ersätter Skavlan
FOTO: Instagram

Några dagar efter den inspelningen så ringde Ebba tillbaka till Carina och berättade att beslutet var taget och att Carina nu har tio fredagar att fylla.

Annons

”Med start i januari 2021 och tio veckor framåt är fredagskvällen min att fylla, med spännande och fascinerande och roliga gäster”, skriver Carina på Instagram och avslutar med:

”Jag är så otroligt glad för detta, och samtidigt som jag snart börjar jobba heltid här i USA med det amerikanska valet, så jobbar vi för fullt med att skapa en ny talkshow. Jag hoppas så att ni vill följa med mig, dels i förberedelserna och framför allt i rutan!”

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons