Carola Häggkvists oväntade relation med Jimmy Källqvist – äger huset tillsammans

Det var drygt två år sedan Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist gick skilda vägar.
Nu berättar den folkkära sångerskan om oväntade relationen till expojkvännen.
– Det går jättebra.
Slå på ljud

Carola Häggkvist, 54, har varit hela Sveriges schlagerdrottning sedan hon som 16-åring intog Melodifestovalens scen för första gången med låten Främling. Sedan dess har hon varit huvudnumret i den populära sångtävlingen flera gånger. 2006 vann hon med låten Evighet och har med sina många hitlåtar skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

LÄS MER: Phillipes video avslöjar sanningen med Bianca

Nu får tittarna se en helt ny sida av Carola då hon med bravur är en av deltagarna i årets säsong av TV4-programmet Let's dance. Det är dock inte första gången som den folkkära sångerskan fått frågan om att delta i programmet och i en intervju med Dagens Nyheter har hon tidigare berättat om varför hennes svar blev annorlunda just i år.

– Jag har inte kunnat planera något annat just nu eftersom det är pandemi, men jag kanske hade tackat ja ändå eftersom det här är ett slags mellanår för mig. Men jag lockades också av förvandlingen kroppen genomgår – jag hade ändå tänkt träna med PT och allt det där, men det GÖR jag ju inte! Och jag älskar att dansa, sa Carola då.

Oväntade relationen med expojkvännen Jimmy Källqvist

Det många inte vet är dock att Carolas expojkvän Jimmy Källqvist även han syns i programmet då Carola dansar fram över golvet tillsammans med proffsdansaren Tobias Karlsson. Han spelar nämligen bas i det band som tonsätter programmet.

Carola och Jimmy föll handlöst för varandra då de för sju år sedan träffades på en restaurang i Stockholm. Men trots att kärleken spirade bestämde sig paret redan tidigt i förhållandet för att inte flytta ihop. Istället köpte Jimmy en lägenhet i närheten av kärleken Carola då hon bestämde sig för att flytta till Steninge Slottssby. 2019 tog kärleken också slut och paret skildes då som vänner.

I en intervju med Expressen berättade Carola nyligen att det forna paret än idag har en god relation till varandra och att han är ett fint stöd för henne under Let's dance.

– Det går bra. Vi är som goda vänner och nära på det sättet, det känns som en familjemedlem, säger Carola Häggkvist i intervjun.

Delar hus i Sydafrika

Men faktum är att Carola och Jimmy delar mer än bara tv-tid. Tillsammans har de nämligen ett riktigt lyxhus beläget i Hout Bay, strax utanför Kapstaden i Sydafrika. Inte sällan visar Carola upp resorna till det 218 kvadratmeter stora huset dit hon ofta tar med sig dottern Zoe.

Att huset ägs till hälften av expojkvännen är inget som Carola har några problem med berättar hon för Expressen.

– Ja Sydafrika-huset äger jag och ”Jimpa” tillsammans. Det går jättebra.

Tyvärr har dock coronapandemin satt stopp för resorna till det forna parets älskade hus.

– Det blir framåt jul eller nyår i så fall, säger Carola Häggkvist till Expressen om när det kan bli aktuellt att besöka Sydafrika igen.

LÄS OCKSÅ: Gravida bonde-Susanna ryter ifrån efter hånen

LÄS OCKSÅ: Ullared-Marittas dystra besked om systern Gunnel

FOTO: TT

SENASTE NYTT!