Carola Häggkvist om okända stödet från expojkvännen Jimmy Källqvist

05 apr, 2021 
Carola Häggkvist & Jimmy Källqvist
Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist gick skilda vägar år 2019, men trots det har de fortsatt vara vänner. Nu berättar Carola om det okända stödet hon får från tidigare pojkvännen under hennes tid i Let's dance.
Annons
Minns du kärleksparen från Let's Dance
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Schlagerdrottningen Carola Häggkvist tog Sverige med storm när hon bara var 16 år gammal och tävlade i Melodifestivalen med låten Främling. Sedan dess har hon dykt upp i den populära musiktävlingen titt som tätt, och år 2006 vann hon ännu en gång med låten Evighet. Men Carola nöjer sig inte där. I år är hon också högaktuell i tävlingsprogrammet Let's dance.

Men det är inte första gången hon har blivit tillfrågade om att vara med i programmet.I en intervju med Dagens Nyheter berättar artisten hur det kommer sig att hon tackade ja just den här gången.

– Jag har inte kunnat planera något annat just nu eftersom det är pandemi, men jag kanske hade tackat ja ändå eftersom det här är ett slags mellanår för mig. Men jag lockades också av förvandlingen kroppen genomgår – jag hade ändå tänkt träna med PT och allt det där, men det GÖR jag ju inte! Och jag älskar att dansa, säger hon.

Men det inte många vet är att hennes expojkvän också är med i programmet. Tidigare kärleken Jimmy Källqvist spelar nämligen bas i bandet. Nu berättar Carola om relationen till den tidigare pojkvännen.

Annons

Carola och Jimmy Källqvist kärlekshistoria

Carola och basisten Jimmy Källqvist träffades på en restaurang i Stockholm för sju år sedan, och snabbt sa det klick. Men redan tidigt i deras förhållande bestämde de sig för att inte flytta ihop, och när Carola flyttade till Steninge Slottsby köpte Jimmy istället en egen tomt i närheten.

– Han behöver sitt space och jag har ett fullbelamrat hus, med massa saker, grejer och inte minst med folk. Nu bor en väninnans dotter hos mig, då rök Jimmys bashörna. Vi är olika där. Han blir stressad om det blir rörigt, men för mig mår jag bäst i ett levande hem, berättade Carola då för Nöjesbladet.

För tre år sedan tog relationen dessvärre slut. Men det tidigare paret har sedan dess behållit en fin vänskap.

Jimmys okända stöd till Carola i Let's dance

Och nu korsas deras vägar ännu en gång. Om man kollar noga kan man nämligen se Jimmy i bakgrunden när stjärnorna uppträder i Let's dance. I en intervju med Expressen berättar Carola hur det känns att ha sin expojkvän så nära.

– Det går bra. Vi är som goda vänner och nära på det sättet, det känns som en familjemedlem, säger hon.

Annons

Och på frågan om han kanske till och med är ett stöd svarar hon:

– Ja mycket stöd skulle jag säga. Vi stöttar varandra.

Annons