LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carola Häggkvists nya kritik mot TV4 efter avhoppet från Let's dance 2021

04 jun, 2021 
Carola om kritiken mot Let's dance
I april meddelade Carola Häggkvist att hon hoppar av Let's dance på grund av hälsoskäl.
I en ny intervju med Nyhetsmorgon går hon in närmre på varför hon hoppade av. Artisten berättar bland annat att hon var skadad redan innan premiären.
– Det är ett format som är styrt som inte riktigt passar mig, säger hon.
Annons
Carola Häggkvist lyxhus i Sydafrika – Se bilderna härBrand logo
Carola Häggkvist lyxhus i Sydafrika – Se bilderna här

Carola Häggkvist, 54, valde självmant att hoppa av Let’s dance 2021 på grund av hälsoskäl och utmattningssyndrom. Flera av dem tävlande tyckte det var tråkigt och programledaren Petra Mede uttryckte sin sorg över att Carola hoppade av.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar. Alla värnar om att Carola ska må bra. Hälsan går alltid först, sen har inte jag några detaljer utan det är hälsoskäl. Vi älskar ju Carola, vi vill ju att hon ska kunna vara på scenen länge till, berättade Petra Mede i i TV4:s nyhetssändning.

Carola gick sedan ut själv på sociala medier och förklarade hennes situation och anledning till avhoppet.

Larmade produktionen – blev utmattad under Let's dance 2021

Till en bild på henne och danspartnern Tobias Karlsson förklarade artisten hur det låg till.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattningssyndrom.”

Annons

Kroppen hade även skrikit efter återhämtning under tävlingen.

”Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel,handleds och ryggskador, hamstrings inflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera.”

Carola var även öppen med att hon var kritiskt till produktionen och bristen på återhämtning.

”När man tappar aptiten och sömnen uteblir för att kroppen går på högvarv. Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget”

Carola fortsätter kritisera TV4 för upplägget i Let's dance

När Carola gästade Nyhetsmorgon frågade programledaren Jenny Strömstedt hur hon mår och hur resan i Let's dance var. Carola berättade bland annat att hon redan var skadad i knät innan premiären.

Annons

– Alltså kroppen mår bättre tack och lov. Jag gick runt med en infektion och pajade knät innan premiären. Men det gjorde jag ingen grej av. Så att fixa premiären var jag och Tobias väldigt stolta över, säger Carola.

Carola konstaterar även att formatet inte passar just henne.

– Sedan var man i det här ekorrhjulet, det blev mer och mer skador. Sju ställen hade jag riktigt rejält ont på. Det är ett format som är styrt som inte riktigt passar mig, säger hon och fortsätter:

– Det var en del bitar där jag inte tycker det funkar så bra. Det tog mycket på kroppen och själen och jag blev faktiskt utmattad.

Carola är ändå nöjd med insatsen och medger att hon inte är en person som vanligtvis lägger av.

– Jag gjorde verkligen så gott jag kunde. Det var jobbigt, jag är ingen som lägger av egentligen. Men jag kunde inte andas och inte för att jag hade jätteproblem mentalt men jag gjorde dans där jag inte fick luft. Jag tyckte det var tufft.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons