Därför heter Carina Bergs dotter Juno – sanningen bakom namnvalet

Carina Bergs dotter Juno

Carina Berg och maken Erik Berg blev i början av mars föräldrar till en liten flicka.
Dottern fick namnet Juno – och nu avslöjar Carina sanningen bakom beslutet att dottern ska heta det.

Programledaren Carina Berg, 43, och fotbollsspelaren Erik Berg, 32, meddelade för drygt två veckor sedan att de blivit föräldrar igen. På Instagram avslöjade de att familjen utökats med en liten tjej som skulle få namnet Juno Karin Elsa Berg, med tilltalsnamnet Juno.

Sedan tidigare har paret sonen Otto som hunnit bli ett år, en liten kille som onekligen var efterlängtad. Paret hade länge kämpat med att få barn och Carina har berättat att de drabbades av flera missfall innan Otto föddes.

Sedan tidigare har hon även sonen Holger tillsammans med ex-maken Kristian Luuk.

Carina Berg driver podden Gynning & Berg tillsammans med vännen Carolina Gynning och i det senaste avsnittet berättar Carina bland annat om förlossningen av lilla Juno – som var helt odramatisk och gick som på räls. Den nyblivna trebarnsmamman avslöjar att det hela startade med att hon nös och att vattnet då gick. Och några timmar senare var Juno född.

Samtidigt delar hon med sig av beslutet kring att dottern ska ha det relativt ovanliga namnet Juno. Sanningen är att det bara är 598 kvinnor i hela Sverige som har Juno som tilltalsnamn, enligt SCB.

Därför döpte Carina Berg dottern till Juno

Men Carina och Erik har en alldeles speciell historia bakom valet. Dottern är nämligen döpt efter ett ställe som ligger paret varmt om hjärtat.

– Hon är döpt efter ett bageri i Köpenhamn som hade de smörigaste bullarna, säger Carina.

Erik Berg och Carina Berg

Erik och Carina blev ett par när han spelade i Köpenhamns FC.

Henrik Montgomery/TT

I början av Carina och Erik Bergs förhållande så bodde han i den danska huvudstaden då han spelade fotboll i Köpenhamn FC. Några månader senare beslutade han sig dock för att riva mångmiljonskontraktet och flytta till Stockholm och Carina, där han istället började spela i stockholmslaget Djurgården.

Men trots det så har Köpenhamn en speciell plats i parets hjärta och det var också där de föll handlöst för "Juno", eller åtminstone för bullarna som fanns där.

– När vi blev ihop gick vi på det här bageriet i Köpenhamn som då heter Juno Bakery, säger Carina och berättar om bullarna med stor inlevelse:

– Det är bullar man inte behöver bre extra smör på!

Det betyder namnet Juno

LÄS MER: Därför flyttar inte Gynning och Viktor ihop

Bageriet satte sina spår och det var kärlek vid första tuggan, sagt och gjort – paret tog ett av sina första framtidsbeslut tillsammans.

– Då sa vi om vi någon gång får ett barn och det är en dotter ska hon heta Juno efter det här bageriet, berättar Carina varpå Carolina Gynning påpekar att de förmodligen precis hade blivit tillsammans när det här namnet bestämdes.

– När vi hade varit ihop i fyra minuter ungefär, skrattar Carina Berg.

Efter att Juno föddes har trebarnsmamman gjort sin research och fått reda på att Juno dessutom är en romersk gudinna. Något Carina ser som positivt för dottern som själv kan få välja storyn om sitt namn i framtiden.

– Så hon kan själv välja; vill hon säga att hon är döpt efter en smörig bulle eller vill hon säga att hon är döpt efter romerska mytologins högsta gudinna.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines agerande efter Sofias förlossning

LÄS OCKSÅ: Gravida bonde-Susannas tårar efter ultraljudet

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Instagram

Senaste nytt