Prinsessan Madeleines mystiska agerande efter Sofias förlossning

Prinsessan Madeleine har inte sagt ett ord om prins Julian.

I fredags kom det underbara beskedet att prinsessan Sofia och prins Carl Philip fått en tredje son.
Kungahuset har lagt upp flera uppdateringar om förlossningen.Men Carl Philips syster prinsessan Madeleine väljer en helt annan väg efter att ha blivit faster igen.
Bebislycka – prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barn
Slå på ljud

Prinsessan Sofia, 36, och prins Carl Philip, 41, blev i fredags föräldrar igen! Strax före lunchtid födde Sofia en liten pojke på Danderyds sjukhus i Stockholm.

Paret har sedan innan de två sönerna prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3, och när den nyblivna farfadern – kung Carl Gustaf – under söndagen höll en sedvanlig konselj för att avslöja namnet på kungafamiljens nyblivna medlem berättade han att storebröderna är väldigt förtjusta i sin lillebror.

– Hela familjen befinner sig väl och även de övriga bröderna har uppskattat detta på ett fint sätt, så de har tagit hand om den här lille personen på bästa sätt redan från början, berättade kungen under konseljen.

Han hade tillsammans med drottning Silvia hunnit besöka familjen och träffat sitt yngsta barnbarn – som ska heta Julian Herbert Folke.

Julian kommer även att ha en prinstitel och vara hertig av Halland. Under söndagen hölls som tidigare nämnt en konselj för att fira kungafamiljens nya medlem där Carl Philip närvarande tillsammans med äldsta sonen Alexander. Även kungaparet var med, liksom Sofias föräldrar Erik och Marie Hellqvist, samt Sofias syster Lina Hellqvist.

Därför saknades Victoria under konseljen för Julian

Däremot lyste kronprinsessparet Victoria och Daniel med sin frånvaro. Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att de saknades på grund av att de nyligen var sjuka i corona.

– Ja, de är friska. Men de tog ändå det säkra före det osäkra och följde läkarens rekommendationer om att inte delta, säger hon till Svensk dam.

Även prinsessan Madeleine saknades under familjefirandet, vilket ju inte är så konstigt då hon sedan några år bor i USA tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne. Svenska folket har inte sett prinsessfamiljen på väldigt länge, däremot brukar Madeleine ge små avtryck på sociala medier där hon brukar uppmärksamma större högtider med barnen samt om sitt arbete inom Childhood.

Prinsessan Madeleines agerande efter Julians födsel

Men om sitt nya brorsbarn har Madeleine inte yppat ett ljud offentligt. På sina egna sociala medie-kanaler har Madeleine inte uttalat sig om lille Julian – men å andra sidan har hon inte heller tidigare uttalat sig om sina syskonbarn på kanalerna.

Madeleine har heller inte gillat eller kommenterat inläggen som kungahuset lagt upp om den nyfödda prinsen.

Den totala tystnaden innebär dock inte att Madeleine inte gläds åt nyheten att hennes barn fått en ny liten kusin. I en intervju har hon tidigare berättat om hur viktigt hon tycker det är att Leonore, Nicolas och Adrienne får vara i Sverige och umgås med sina kusiner.

– Syskon kan man bli lite arga på, och vänner. Men kusiner är speciella, berättade Madeleine i en intervju med SVT.

LÄS OCKSÅ: Därför blir Julian prins – trots kungens tidigare familjebeslut

LÄS OCKSÅ: Bonde-Pelles kärlekslycka – visar upp nya flickvännen

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN