TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Sanningen bakom Carina Berg och Erik Bergs namnval till dottern Juno

12 mar, 2021 
Carina Berg och Erik Berg

Carina Berg och Erik Berg har fått sitt andra gemensamma barn, denna gång en dotter med ett rätt ovanligt namn.
Men vart kommer namninspirationen ifrån?

Annons
Carina och Erik Bergs kärlekssagaBrand logo
Carina och Erik Bergs kärlekssaga

Carina Berg, 43 och Erik Berg, 32 har precis blivit föräldrar till sitt andra gemensamma barn. Makarna visste tidigt att de ville ha barn tillsammans. Men vägen dit skulle komma att bli lång. När Carina tillslut blev gravid med parets första barn avslöjade hon kampen de två genomgått. Efter att drabbats av flera missfall föddes sonen Otto. Carina har även sonen Holger, 11 med programledaren Kristian Luuk.

Efter den tuffa gravidkampen – öppnar upp sig om ofrivillig barnlösheten

Det var i slutet av oktober 2020 som paret avslöjade att de väntar sitt andra gemensamma barn. Bebisen i Carinas mage blir nu hennes tredje barn.

Glädjen över sonen Otto har både Carina och Erik flitigt delat med sig av. När de medverkade i Nyhetsmorgon under hösten berättade Erik om lyckan.

– Det är en superhärlig roll. Jag tycker att det varit fantastiskt det här tio månaderna. Jag har gått upp lite tidigare och sovit lite sämre men jag har varit mycket gladare, sa Erik i intervjun.

Annons

Men paret har som tidigare nämnt varit öppna med att de har haft svårt att bli gravida. Nu är de även aktuella med nytt program på Discovery + som Carina kunde avslöja på Instagram. Programmet heter Var fan är storken? och kommer att handla om just ofrivillig barnlöshet och få träffa par som är mitt uppe i resan mot ett älskat och efterlängtat barn.

”Efter fem ivf-försök, fyra missfall och tusen tårar kom han till slut. Lilla älskade O. Var resa var knöglig och svår, men vi är långt ifrån ensamma om den erfarenheten”, skrev Carina Berg då på Instagram.

Carina Bergs ovanliga namn till dottern

Fredagen den 12 mars fick vi nyheten att Carina Berg och Erik Berg fått deras andra gemensamma barn, då paret både publicerat en bild på Instagram och samtidigt avslöjat namnvalet för följarna.

Carina Berg avslöjade namnet under bilden: ”Juno Karin Elsa Berg. Äntligen är du här. Mamma och pappa älskar dig.”

Annons

Juno är ett ganska så ovanligt namn i Sverige, endast 598 kvinnor har Juno som tilltalsnamn och 62 män har Juno som tilltalsnamn, visar statistik från SCB. Beslutet bakom mellannamnen grundar sig troligtvis i både Carina och Eriks mammors namn. Det vill säga att Juno fått ta efter varsitt namn från både farmor och mormor, Elsa från Eriks mamma Ingmarie och Karin från Carinas mamma Lilian.

FOTO: Instagram // Karin Törnblom / TT

Annons