TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Börje Salming får egen serie på Viaplay – Valter Skarsgård i huvudrollen

16 apr, 2021 
Valter Skarsgård och Börje Salming
Börje Salmings liv ska bli en ny dramaserie på Viaplay.
Huvudrollen spelas av ingen mindre än Valter Skarsgård.
Här kan du läsa mer om serien!
Annons
Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteendeBrand logo
Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteende

Börje Salming, 70, är en av Sveriges och hockeyvärldens absolut största ikoner. Nu får han en egen serie på Viaplay som ska dramatisera hans framgångsrika liv.

Serien är i skrivande stund i förproduktion och själva inspelningarna kommer att inledas år 2022.

Valter Skarsgård spelar rollen som Börje Salming

Hedersuppdraget att spela huvudrollen som ”The King”, något Börje kallats i Nordamerika, får Valter Skarsgård, 25. Och han har faktiskt redan börjat träna på rollen ihop med Börje!

– Detta är det läskigaste och fetaste jag någonsin har gjort, säger Valter Skarsgård i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är så fantastiskt att få lära mig utav Börje personligen, han berättar helt magiska historier från sitt liv med en sån ödmjukhet. Hans inställning var alltid att göra det han ville och ha roligt på vägen vilket inspirerar mig till att göra detsamma i jobbet att porträttera honom.

Serien kommer skildra hockeystjärnans liv när han på 1970-talet flyttade över Atlanten och slog sig in i hockeyligan.

Valter Skarsgård på röda mattan
Valter Skarsgård.

Börje Salmings ord om filmatiseringen av hans liv

Hockeystjärnan är hedrad över att hans liv ska bli till en serie.

Annons

– Det är ju verkligen hedrande och spännande att de ska göra en filmatisering av mitt liv. När vi började prata om det tänkte jag ändå att det har hänt så mycket i mitt liv, med hur pappa dog när jag var ung och jag fick klara mig själv, resan från Kiruna till NHL, och hur bra det gick, att det ändå finns material till en filmatisering. Bara att komma ner från Kiruna till Brynäs var ju stort för mig, det var knappt man visste att NHL fanns, säger Börje Salming i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Sen spelade jag VM i Moskva 1973 och Toronto bjöd över mig och plötsligt var jag i Kanada. Det gick så fort, jag har bara kört på och inte tänkt så mycket. Det ska verkligen bli spännande att se hur serien blir när den är klar.

FOTO:

Annons