LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Börje Salming har fyra barn – så ser de ut idag

21 aug, 2020 
AvLovisa Ström
Börje Salming har fyra barn. Såhär ser de ut idag!
Annons
Börje Salming möter dottern Bianca i Fångarna på fortetBrand logo
Börje Salming möter dottern Bianca i Fångarna på fortet

Börje Salming, 69, är hockeylegendaren från Kiruna och är en av Sveriges första NHL-proffs. Han är med andra ord för många en stor ikon, och är förutom hans sporttalang är han känd för att vara en riktig hårding med hundratals ärr på kroppen. Efter att en Detroitspelare trampade honom i ansiktet med skridskor fick han bland annat sy 300 stygn i hela ansiktet, och när han kommer till Toronto i Kanada blir det fortfarande uppståndelse trots att det var flera år sedan han stod på isen senast.

Börje har minst sagt åstadkommit mycket i livet, men bland hans många prestationer och stoltheter finns hans fyra barn högst upp på listan. Såhär ser de ut idag!

Börje Salmings familjeliv

För fyra år sedan ringde bröllopsklockorna för hockeylegendaren som då gifte sig med sin kärlek Pia Salming, 52. De gifte sig då vid Krusenbergs Herrgård i Uppsala inför sina nära och kära och festade tillsammans inpå småtimmarna, och ingen annan än Sonja Aldén, 42, var där för att sjunga för de nyblivna makarna. Numera är hockeyspelaren pensionär och njuter av det betydligare lugnare livet han har nu. Och för Hänt har han tidigare  berättat vad han och hustrun brukar ha för sig på sina lediga dagar.

Annons

– Nej men vi är ute och reser mycket tillsammans. Nu när jag är hemma kan vi göra mycket mer tillsammans. Vi åker till Norrland och lite överallt. Vi är mycket tillsammans och det är viktigt, sa han då.

Men Börje har även två relationer sedan tidigare, som han också har flera barn med. Under sin tid med första kärleken fick han nämligen dottern Teresa och sonen Anders, och med hans andra stora kärlek Katarina Pettersson har han även dottern Bianca och sonen Rasmus. 

Börje tillsammans med Rasmus och Bianca.

Börje och Katarina separerade för tretton år sedan och i en intervju med Expressen har dottern Bianca pratat om relationen till sina föräldrar:

– Jag har jättebra kontakt med både mamma och pappa, och har haft det hela tiden sedan de separerade. Att jag har valt att bo hos pappa handlar om att det är mer praktiskt, det är mycket närmare till allt. Plus att det är skönt att ha alla grejer på ett och samma ställe.

Annons

Hockeyspelarens barn

Börje har alltså fyra barn och det är inte bara han i familjen som har uppnått stora prestationer inom idrotten. Den yngsta dottern Bianca är nämligen friidrottare med huvudsaklig inriktning på mångkamp, och har bland annat kammat hem ett Sm-guld.

Bianca Salming under Landslagsutmaningen 2020

Men det är inte bara Bianca som har vuxit upp och blivit stora. Här kan man se syskonen Teresa och Rasmus på premiären av filmen Alien tillsammans med sin pappa för tre år sedan.

Börje tillsammans med barnen Teresa och Rasmus Salming

Och på Börjes Instagram ser man ofta hur han umgås med barnen. Den här gången med Teresa och Anders i Kanada.

FOTO: TT

Annons