LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Börje Salmings stora oro efter hastiga insjuknandet

18 apr, 2020 
Börje Salming
För bara veckor sedan trodde Börje Salming att slutet var nära.
Nu öppnar hockeylegendaren upp om den dramatiska sjukdomstiden.
– Det kändes som att jag skulle dö, säger han i en intervju med NHL.
Annons
Nicole Nordin om överenskommelsen i relationen med Peter ForsbergBrand logo
Nicole Nordin om överenskommelsen i relationen med Peter Forsberg

Hockeylegendaren Börje Salming fyllde under fredagen 69 år. Födelsedagen var något som han för bara några veckor sedan inte trodde att han skulle få möjlighet att uppleva. Det var i början av mars som Börje insjuknade plötligt och symptomen liknade de som uppkommer av coronaviruset.

Men om det var just covid-19 som Börje hade drabbats av vet han inte, då han aldrig testades för viruset. I en intervju på NHL:s hemsida berättar han om den dramatiska tiden.

– Det var skrämmande. Jag hade problem med att andas. Ibland kunde jag inte ens andas. Jag skakade och skakade. Det var hemskt, säger han till till sajten.

”Kändes som att jag skulle dö”

Vidare förklarar Börje Salming att läget var så pass illa att det fanns stunder då han trodde att han hade upplevt sina sista timmar i livet.

– Det kändes som att jag skulle dö, säger han och fortsätter:

– Jag trodde att jag skulle göra det. Det var så illa det var. Jag kan inte riktigt beskriva det. Jag var så sjuk. Jag tänkte verkligen att det kunde vara slutet.

Annons

Tacksamheten efter sjukdomen

Börje Salming fördes till sjukhus med ambulans och stannade där i ett dygn innan han fick åka tillbaka till sitt hem. Väl hemma satte han sig själv i karantän. Idag är han inte helt frisk men han mår bättre och gläds nu åt att han fick fira ännu en födelsedag.

– Det jag just har gått igenom ger dig perspektiv. Du uppskattar att du bara kan vara med och fira. Jag är glad att jag fortfarande är här och hjälper till på det sätt jag kan, säger han.

Nu fokuserar den tidigare NHL-stjärnan på att vila upp sig och så småningom om komma tillbaka till sitt vanliga liv.

– Jag fick aldrig veta om jag hade det (coronaviruset) eller inte. Vid den tiden hade det inte riktigt tagit tag om Sverige än som det har gjort senare. Det var lite innan det. Vad det än var så såg jag till att stanna hemma, ta hand om mig själv och gör vad som krävs för att försöka bli bättre, säger han.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons