Anna Anka bryter tystnaden om svåra krisen efter skilsmässan från Paul

28 apr, 2021 
https://image.hant.se/Linnea.jpg.jpg?imageId=5434184&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Linnea Lundgren
Anna Anka
Anna Anka blev snabbt en av Sveriges största tv-profiler då hon var med i Svenska Hollywoodfruar.
Men sedan uppbrottet från Paul Anka har det varit märkligt tyst från Hollywoodfrun.
Nu berättar hon om tuffa tiden.
Annons
Anna Anka och Elena Belles relation idag – efter bråken i Svenska Hollywoodfruar
Anna Anka och Elena Belles relation idag – efter bråken i Svenska Hollywoodfruar

Anna Anka, 50, blev känd för hela svenska folket då hon var med i första säsongerna av der populära reality-programmet Svenska Hollywoodfruar. Då var hon gift med den legendariska låtskrivaren Paul Anka, 79, och i programmet kunde tittarna följa parets vardag tillsammans.

Som tv-personlighet blev Anna snart stämplad som kontroversiell och många av hennes uttalanden har lett till stora rubriker och kraftiga reaktioner här hemma i Sverige. Men att sticka ut hakan är aldrig något som Anna haft några problem med och i Skavlan berättade Anna om hur hon och Paul reagerade på efterföljderna av hennes medverkan i Svenska Hollywoodfruar.

– Han säger "you go girl! You have the power!", men vi båda är chockade att jag har skapat den här mediahysterin, sa Anna Anka då.

Förlorade vårdnaden om barnen

Men allt gott har sitt slut och plötsligt kom beskedet att Anna valt att hoppa av inspelningarna. Snart därefter kom även nyheten att Anna och Paul valt att gå skilda vägar efter två år som gifta. Skilsmässan blev vida omskriven både i Sverige och USA. Tvisten slutade så pass illa att Anna till slut förlorade vårdnaden om sina barn Ethan, som Anna har tillsammans med Paul, och Eli, som hon har sedan ett tidigare förhållande.

Annons

Sedan dess har Anna flera gånger berättat om sorgen och saknaden efter sina barn men har även sagt i intervjuer att hon valt att acceptera situationen som den är. Idag hoppas hon på att kunna få tillbaka kontakten med sina barn då de vuxit upp och kan ta beslut över sina liv själva.

Berättar om tuffa tiden

För snart två år sedan kom dock ett riktigt glädjebesked då Anna gifte sig med nya kärleken David Johansson. För Hänt har Anna tidigare berättat om lyckan med maken:

– I varje förhållande som jag varit i har jag varit med personen 24 timmar om dygnet. Jag skulle tycka det vore jättejobbigt om vi inte skulle ses på hela dagen. För mig finns det ingen annan person som jag hellre skulle vilja spendera min tid med än David, sa hon då.

Men sedan bröllopsklockorna ringde har Anna tagit en betydligt lägre profil än vad vi är vana att se. Sällan dyker hon upp i offentliga sammanhang och uppdaterar sina sociala medier bara ett par gånger om året. Nu väljer Anna, som fyller 50 år, att berätta om den tuffa tiden på Instagram:

Annons

Jag brukade älska att bråka med universum genom att sabotera för mig själv. Göra livet till ett levande helvete för mig. Jag beskyllde livet för att ha svikit mig och för att aldrig ha visat mig att jag är värd att älskas. För 10 år sedan var jag tvungen att vara brutalt ärlig med mig själv och fråga 'Är jag villig att betala det pris som krävs för att kunna leva mitt bästa liv med ett kärleksfullt förhållande till mig själv och andra?'. Jag gjorde en investering i mig själv som skulle få de flesta att kräkas. Jag gjorde det till mitt åtagande och betalade det pris som universum ville att jag skulle betala. Den lilla tjejen i mig ville bara bli älskad villkorslöst, hörd och sedd för vem jag verkligen var och inte för vad någon annan eller samhället förväntade sig av mig.”, skriver Anna och fortsätter:

Grattis på födelsedagen Anna. Jag älskar dig så mycket och tack universum för alla mina erfarenheter och lektioner, jag kommer vara för evigt tacksam. Mitt löfte till dig är att vara mentor för så många människor jag bara kan”.

Annons

FOTO: TT

Annons