Carolas son Amadeus Sögaard bryter tystnaden efter föräldrarnas bråk

Amadeus Sögaard, Carola Häggkvist

Amadeus Sögaard har växt upp med två föräldrar som förmodligen var Nordens kändaste par.
Nu visar han vem han verkligen är.
– Nu är jag redo att kliva fram, säger han.

Amadeus Sögaard, 22, har till skillnad från sina föräldrar Carola Häggkvist, 54, och Runar Sögaard, 53, valt ett liv utanför rampljuset. Under hela hans uppväxt har hans liv kantats av rubriker och skriverier om föräldrarnas hektiska relation. Carola och Runar är nämligen ett av de mest omskriva paren i kändis-Sveriges historia.

Amadeus har under årens lopp valt att hålla en ganska låg profil gällande privatlivet. Men det har ibland varit oundvikligt då hans fotbollskarriär har gått som på räls. Han spelar nämligen i Brommapojkarna IF – ett av Stockholms bästa ungdomslag.

Amadeus har en fin relation till sina föräldrar

En person som verkligen stöttar Amadeus i hans fotbollskarriär är pappa Runar. I en intervju med Hänt har han tidigare sagt att deras relation har blivit ännu starkare i och med intresset för sport.

– Vi är båda två är idrottsgalningar och i synnerhet fotbollsfanatiker. Så vi har samma humor och samma intressen, och kan prata obehindrat om precis allt. Han har alltid varit min son och jag har alltid fostrat honom som min son, sa Runar Sögaard då.

Trots den tuffa uppväxten och föräldrarnas omtalade skilsmässa har Amadeus en fin relation till både sin mamma och sin pappa. Tillsammans med flickvännen Matilda Linderoth, verkar han idag lyckligare än någonsin.

Redo att berätta vem han är

Nu har Amadeus valt att för första gången uttala sig om vem han egentligen är. Han känner sig nämligen redo att äntligen berätta för svenska folket om hans riktiga jag och att han är så mycket mer än bara en kändis-son.

– Det här blir mitt sätt att i lugn och ro svara på frågor som kanske finns eller kommer uppstå kring mig och där jag kan visa en sann bild och samtidigt kunna tala till punkt, säger Amadeus Sögaard i ett pressmeddelande.

I dokumentären Amadeus – mer än en son kommer tittarna få ta del av en stor hemlighet som Amadeus har burit på under hans liv.

– Jag har aldrig sökt kändisskapet för jag har sett baksidorna av det. Nu är jag redo att ta ett kliv fram, addera ett lager i mitt liv och visa mer av mig, säger Amadeus.

Även Carola har nu valt att hylla sin son i ett inlägg på Instagram. Nu skriver hon hur stolt hon är över att Amadeus gått sin egen väg i livet.

”OMG!! Tror knappt att det är SANT.... men det är det. ’AMADEUS - Mer än en son’ En ung man som går sin egen väg, i sin takt, i sina egna skor... Wow!! Jag håller andan och känner spänningen!”, skriver hon.

Den 21 januari har hans egna dokumentär Amadeus – mer än en son premiär på TV3, Viaplay och Viafree.

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists stora glädje med barnen Zoe och Amadeus

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaards egna ord om relationen med sonen Amadeus