Runar Sögaards egna ord om relationen med sonen Amadeus

Runar Söögard och sonen Amadeus

Runar Sögaard och Carola Häggkvist har tillsammans sonen Amadeus.
Nu bryter Runar tystnaden om sorgen över att ha förlorat möjligheten att vara med under stora delar av sonens uppväxt.
– För mig var skilsmässan från Carola en ruggig situation, säger han till Svensk dam.

Carola Häggkvist, 53, och ex-maken Runar Sögaard, 53, hade länge en av Sveriges mest uppmärksammade kändisrelation men vid år 200 beslutade de sig för att gå skilda vägar. Två år innan uppbrottet fick Carola och Runar sonen Amadeus, som har växt upp med båda sina föräldrar men på olika håll. Carola är också mamma till Zoe, dottern som hon adopterade 2012.

Carola och Runar har ingen relation till varandra idag, och har inte haft det sedan skilsmässan. När Runar gästade Bathina Philipsons podcast förklarade han att han däremot gärna hade sett att ex-makarna kunde ha en fin relation till varandra idag. Han förklarade dock att det inte fanns mycket mer från hans håll att göra för att lappa ihop relationen med Carola.

– Det finns ingenting mer att säga. Jag har sagt så mycket, så många gånger genom åren, och bett om förlåtelse för mina misstag och mina dumheter. Man kan alltid be om förlåtelse men man kan aldrig kräva förlåtelse, sa Runar i podcasten.

I september släpper Runar en självbiografi där han kommer att förklara stora delar av sin syn på skilsmässan.

”Halva Amadeus uppväxt såg inte jag”

Sonen Amadeus är idag 22 år gammal och syns då och då på sin mamma Carolas Instagram. I en intervju med Svensk dam öppnar nu Runar upp om sorgen över att ha förlorat chansen till att vara med under stora delar av sonens uppväxt.

– För mig var skilsmässan från Carola en ruggig situation. Med min bakgrund inom frikyrkan fanns det inte i min värld att skilja sig. Amadeus var två år gammal. När man har barn missar man ju halva deras uppväxt när man skiljer sig. Halva Amadeus uppväxt såg inte jag, säger Runar till tidningen.

Beslutet under sonens uppväxt

Amadeus har sedan flera år tillbaka satsat full ut på sin fotbollskarriär – något som visar sig gå strålande.

– Det är en reflekterande, fin kille. Han kallas för ett mentalt monster i fotbollssammanhang, för att han är så stark, säger Runar. 

I samma intervju berättar Runar om ett beslut han tagit under sonens uppväxt.

– Carola har valt att snacka mycket om Amadeus i intervjuer. Jag har valt att inte göra det. Han är en egen person. Ända sedan han gick i ettan har han alltid lyckas skapa respekt på egna meriter. Han var skolans stjärna, fotbollsmässigt. Många barn till kändisar har svårt att skapa egna identiteter, men så har det inte varit för Amadeus.

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Eby och Runar Sögaards kärlekssaga

LÄS OCKSÅ: Amadeus Sögaards starka ord till lillasystern Zoe Häggkvist

FOTO: Magnus Sandberg/TT/Patrik Österberg/TT