Runar Sögaards relation till sonen Amadeus – efter stora oron

Runar och Amadeus

När Runar Sögaard och Carola Häggkvist bröt upp hamnade de i en rättstvist om sonen Amadeus Sögaard. Nu berättar Runar för Hänt hur relationen till sonen ser ut i dag.
– Det hade kunnat gå snett, säger Runar Sögaard.
Slå på ljud

Amadeus Sögaard har vuxit upp och är nu 22 år gammal. Eftersom han är Carola Häggkvist och Runar Sögaards son har han varit känd sedan födseln, och när hans föräldrar bröt upp hamnade han i mitt i den infekterade vårdnadstvisten.

Sina ungdomsår tillbringade han den största delen av tiden hos sin pappa efter att rätten sagt sitt. Men hur är kontakten med föräldrarna i dag då? Det berättar Runar Sögaard nu i en intervju med Hänt.

– Idag har han och hans mamma en jättebra relation, säger han och fortsätter berätta om sin egen relation till sonen.

– Vi är otroligt tighta och mina vänner säger att de aldrig har sett en pappa och son som är tighta på det sättet. Och det tycker jag är ett fantastiskt kvitto på att jag i alla fall har gjort någonting rätt här i livet, säger fadern och spricker upp i ett stort leende.

”Med två så kända föräldrar så skulle det kunnat gå snett”

De har också ett stort intresse gemensamt: idrotten. Amadeus Sögaard spelar just nu i IF Brommapojkarna som ligger tvåa i division 1 norra och alltså har en god chans att ta sig upp till Superettan, den näst högsta serie i svensk fotboll.

– Vi är båda två är idrottsgalningar och i synnerhet fotbollsfanatiker. Så vi har samma humor och samma intressen, och kan prata obehindrat om precis allt. Han har alltid varit min son och jag har alltid fostrat honom som min son, säger Runar Sögaard.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Att sonen valt att satsa på fotboll är något som glädjer pappan. Och det märks att Runar Sögaard är stolt över Amadeus.

– Jag tycker att det är fantastiskt att han kommit så långt som han kommit, och att han satsar på sin fotbollskarriär. Det tycker jag också har varit så skönt med honom. Med två så kända föräldrar så skulle det kunnat gå snett, men han har alltid stått på egna ben, säger Runar Sögaard.

Svårigheten att växa upp med två kända föräldrar

Han tror också att det legat sonen i fatet att redan från födseln vara känd som Carola Häggkvist och Runar Sögaards barn.

– Jag har sagt till honom att det inte räcker att han är tio eller fem procent bättre än de andra, han måste vara femton, tjugo procent bättre för han är den han är, och har ett namn som han bär. Han har två föräldrar som haft en benägenhet att väcka känslor under decennier.

Runar Sögaard är just nu högaktuell med sin självbiografi Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem, men i den kommer han inte nämna Amadeus så mycket säger han. Runar berättar dock hur han själv har upplevt papparollen.

– Hela uppfostran har jag själv för egen del fokuserat på att ha Amadeus i högsta prioritetsläge. Mitt liv har helt och hållet styrts, planerats och uträttats utifrån de veckor som jag haft honom, säger Runar Sögaard.

SENASTE NYTT!