LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

5 svenska kändisar som fått barn efter 40

22 nov, 2022 
Charlotte Perrelli och Petra Mede
Många av våra svenska kändisar delar gärna med sig av sina familjeliv på sociala medier.
Men vilka har egentligen fått barn på äldre dar?
Hänt har radat upp 5 svenska kändisar som fått barn efter 40.
Annons
Charlotte Perrelli om försäljningen av lyxvillan i Marbella: ”Visningar...”Brand logo
Charlotte Perrelli om försäljningen av lyxvillan i Marbella: ”Visningar...”

Att bilda familj och få barn är en stor och viktig pusselbit för många – det gäller också flera av våra svenska kändisar som gärna delar med sig av sina familjeliv på sina sociala kanaler.

Hänt har nu radat upp några av dem som fått barn efter att de fyllt 40 år.

Charlotte Perrelli – Fick barn vid 44 års ålder med Anders Jensen

Charlotte Perrelli

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli var mellan åren 2003-2008 gift med Nicola Perrelli. Tillsammans fick de två barn – Angelo Perrelli, 18 och Alessio Perrelli, 17. Hennes äldsta söner är alltså på god väg in i vuxen livet.

Annons

Efter skilsmässan från ex-maken så bestämde sig Charlotte för att leva ensam och fokusera på sina två söner. Men några år senare när hon befann sig på en semester i Spanien hittade hon ett tre veckor gammalt meddelande från sin blivande make Anders Jensen.

– Anders skrev till mig fast vi inte kände varandra och att vi inte hade träffats. Så frågade han lite försynt om vi inte skulle ses. Han tyckte vi verkade ha mycket gemensamt, men min första tanke var ”skulle inte tro det”, har hon berättat i dokumentären Flickan från Småland.

Men det visade sig stämma och idag lever de tillsammans med sina respektive barn och deras gemensamma två barn Adrian, 9, och Alvin, 4.

Men hennes senaste graviditet med Alvin visade sig bli en tuff historia. Hon var vid tidpunkten 44 år gammal och fick veta att hon drabbats av Vasa Previa. I hennes fall innebar det att navelsträngen och massor av blodkärl låg för den inre mynningen till livmodern – något som kunde vara livshotande både för henne och för barnet.

Annons

Dessutom fick hon nio missfall innan hon äntligen blev gravid.

Men lyckligtvis slutade allt bra och idag mår hela familjen bra!

Magdalena Graaf – Sonen Louie föddes på samma dag som bortgångne brodern Isak

Magdalena Graaf fick sitt första barn 1995, men tragiskt nog så gick sonen Isak bort 2014 i en fallolycka. Hon har beskrivit den fruktansvärda sorgen i sin självbiografi Det ska bli ett sant nöje att döda dig.

Mellan åren 1999 och 2006 var hon gift med fotbollsspelaren Magnus Hedman och tillsammans fick de sönerna Lancelot Hedman Graaf, 22, och Tristan Hedman, 18.

Annons

Efter skilsmässan från Magnus så träffade hon kärleken på nytt i Filip Larsson och även de fick två söner – Charlie Larsson, 11, och Louie Larsson Graaf, 6.

När Magdalena födde den yngsta sonen Louie hade hon passerat 40. Och sanningen är den att han föddes på samma dag som den bortgångna storebrodern Isak – därför är han döpt till det i mellannamn.

Du delar denna dag med din storebror, han är stolt. Stolt och lycklig över dig, det vet jag skrev Magdalena på Instagram.

Våren 2020 meddelande Magdalena och Filip att de valt att gå skilda vägar och idag är hon förlovad med Louie Marti. Däremot spekuleras det kring att paret skulle gjort slut – något som varken är bekräftat eller dementerat.

Camilla Läckberg – Fick sitt sista av fem barn vid 41 års ålder

Camilla Läckberg spelar också in sin nya tv-serie Strandhotellet som kommer 2023.
Camilla Läckberg

Den folkkära deckarförfattaren Camilla Läckberg har idag fyra barn. Fram tills 2007 var hon gift med Micke Eriksson och under deras år ihop fick de barnen Wille och Meja.

Annons

När Hänt träffade Camilla tidigare i år så berättade hon att sonen Wille skulle flytta hemifrån.

– Jag har en som snart flyttar hemifrån. Jag är väldigt osentimental så jag tänker att jag ska få dem att flytta en efter en så att man får den där goa vuxenperioden sen igen, säger hon skämtsamt till Hänt.

Mellan 2010 och 2014 var Camilla gift med Martin Melin och tillsammans fick de sonen Charlie Melin.

Idag är författaren gift med MMA-utföraren Simon Sköld och 2016 fick de sitt första gemensamma barn – Polly Läckberg Sköld. Vid tidpunkten var Camilla 41 år gammal.

Det blev en helt fantastisk förlossning, lugn, fin, utan rädsla, och var otroligt att få uppleva det här tillsammans med Simon och veta att det var hans första gång (och sista är vi helt överens om)” skrev hon på hennes dåvarande blogg.

Mikaela Lauren – Tuffa kampen att bli gravid

Den före detta proffsboxaren Mikaela Lauren blev mamma för första gången när hon var 45 år gammal. Det var efter en lång och jobbig kamp som hon tillslut med glädje kunde avslöja att hon och maken Peder väntade barn.

Annons

I en intervju med Mama berättade hon tidigare om den långa vägen till att vänta sitt första barn – som gick genom Ryssland.

– Jag var för gammal för att göra ännu ett äggutplock i Sverige och hörde att Olga-kliniken hade bra rykte. Dom var superengagerade och jag kände direkt en trygghet och förtroende för dom, så det kändes självklart att åka till Ryssland och få deras hjälp. Jag tog kontakt med dom i november 2019 och var där första gången i januari 2020. Jag hann med tre besök under 2020 och i oktober blev jag gravid på första isättningen.

Även själva förlossningen var en lång historia för Mikaela. På sin Instagram visade hon upp den stora glädjen.

Efter 34 timmars slit med värkar och förlossning är hon nu äntligen här. Det var det tuffaste och jobbigaste jag gjort, men så värt det och vi är stormförälskade skrev hon på sin Instagram.

Petra Mede – fick sin andra dotter på egen hand som 52-åring

Petra Mede kunde tidigare i år avslöja att hon väntade sitt andra barn som 52-åring. När den folkkära programledaren gästade Nyhetsmorgon så berättade hon att hon gör det på egen hand denna gång.

Annons

– Det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, berättade Petra när hon gästade Nyhetsmorgon.

Det var i somras som hon fick sin andra dotter Paula och tvåbarnschocken var inte något som hon hade blivit förvarnad om – men den var minst sagt påtaglig berättar hon i Efter fem.

– Jag var irriterad på alla! Först var det så att ”allt är underbart, och de får varandra och allt blir bra”, också sen när lilla Paula kom så var det enda folk sa ”har du känt av tvåbarnschocken?”. Varför nämnde ingen den?, sa Petra i programmet och fortsatte:

– Men den var verkligen där. Sen tänker jag att första tiden är väldigt tumultartad. Hela livet förändras ju. Det är ju en lite varelse och man vet inte vem hen är.

Sin första dotter Adeline, 9, fick hon tillsammans med sin före detta sambo Mattias Günther.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons