Camilla Läckbergs ord om barnen – efter stora livsbeslutet

Camilla Läckberg

Inför sin nya boklansering hoppar Camilla Läckberg på USA-trenden – och flyttar till ett lyxhus i Los Angeles.
Nu berättar fyrabarnsmamman om kampen att få ihop logiken med barnen.

Det är inför USA-lanseringen av ”En bur av guld” som Camilla Läckberg har bestämt sig för att lämna Sverige och för en period flytta till lyxhuset i Los Angeles. Med sig har hon maken Simon Sköld och dottern Polly, 4. Men hennes tre andra barn Wille, 17, Meja, 16, och Charlie, 10, som hon har tillsammans med ex-makarna Martin Melin och Micke Eriksson får stanna hemma.

I alla fall under en period. Barnen kommer nämligen inte att gå i någon amerikansk skola och får därför vänta till sommarlovet innan de kan komma och hälsa på mamma.

Nu berättar fyrbarnsmamman för Aftonbladet om hur hon har fått allt gå ihop.

– Jag har en toppenbra relation med alla barnens pappor så vi löste logistiken redan för ett halvår sen.

Pendlar mellan USA och Sverige

Charlie kommer att få spendera hela sommarlovet på toppen av Hollywood Hills där författarinnan hyrt ett hus. Meja och Wille kommer att få uppleva både den berömda svenska sommaren och leva kändislivet i L.A med mamma när de pendlar mellan USA och Sverige.

Trots att flytten kommer betyda en del tid borta från de äldsta barnen menar Camilla Läckberg att hon inte är orolig. Hon har ju trots allt ett så kallat varannan-vecka-liv här hemma i Sverige också.

– Jag kommer säkert åka hem och hälsa på dem också. Eftersom jag har rest en hel del så är jag ganska van vid att vara ifrån barnen och dem är väldigt coola med det. De tycker mest att det här låter som ett roligt äventyr och en möjlighet att få komma över till LA.

Pratar om permanent flytt

Någon permanent flytt till staterna är det ännu inte tal om. Nu är det PR för boken som gäller. Men trots det berättar Camilla Läckberg för Aftonbladet att hon och maken pratat om en eventuell framtid i USA:

– Jag älskar Sverige. Sen vill jag gärna komma utomlands under vinterhalvåret så man kan få lite värme. Men min bas kommer alltid finnas i Sverige.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!