LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Så mycket tjänar artisterna i Mello 2024 – Carina Berg och Björn Gustafssons lön

16 feb, 2024 
Mello 2024
Melodifestivalen 2024 leds av Carina Berg och Björn Gustafsson.
I startfältet hittar vi många kända artister – men hur mycket pengar tjänar de egentligen?
Hänt har begärt ut både programledarna och artisternas löner hos Skatteverket, se hela listan här!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian LuukBrand logo
Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian Luuk

Hela Sveriges musikfest är äntligen igång – Melodifestivalen 2024! Vi ska som vanligt få se både rutinerade, och lite mer gröna, artister i startfältet. Allt detta sker under ledning av Carina Berg, 46, och Björn Gustafsson, 37.

Vem drar in mest pengar av programledarna? Vilken artist har lägst lön? Vi avslutar listan med personen som tjänar miljontals kronor årlingen på sitt jobb!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Annons

Chris Adam, 35, frontman i Smash into pieces

Johan Nilsson/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 261 500 kronor.

Annons

Sångaren i bandet, Chris Adam, eller Chris Adam Hedman Sörbye som han egentligen heter, har lägst lön av alla Mello-artister som Hänt har begärt ut. Han kunde ta ut en månadslön på cirka 22 000 kronor år 2022.

Lisa Ajax, 25, artist

Johan Nilsson/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 266 000 kronor.

Även Lisa Ajax är klar för final i Melodifestivalen 2024. Hon tog sig vidare i samma deltävling som ovannämnda musikgrupp. Artisten är dessutom gravid och ska bli mamma för första gången i sommar.

Annons

”Vi är så lyckliga över att berätta att vi ska få en liten bebis i juni”, har hon tidigare skrivit i ett inlägg på Instagram.

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, 26, artist

Henrik Montgomery/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 381 700 kronor.

Liamoo har många saker gemensamt med Lisa Ajax. Han är också klar för final i Mello 2024 – och väntar tillökning i familjen! Flickvännen Caroline är nämligen gravid med parets andra barn.

Samir Badran, 33, sångare i Samir & Viktor

Johan Nilsson/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 436 100 kronor.

Annons

Samir Badran har haft många järn i elden de senaste åren. Han pluggade till mäklare i flera år men valde sedan att lämna yrket efter bara några månader.

Nu är han tillbaka som artist men kommer inte att köra på som han gjorde innan han blev utbränd.

– Jag vill göra lite grejer och sen vill jag göra musiken med Viktor och kunna styra de grejerna. Men det är det enda jag kommer fokusera på, friheten.

Vad landar Samirs månadslön på? Cirka 36 000 kronor!

Jay Smith, 42, sångare och gitarrist

Henrik Montgomery/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 443 000 kronor.

Annons

En annan som gör comeback som artist i Mello 2024 är Jay Smith, som blev känd genom Idol. 2011 ertappades Jay Smith med innehav av cannabis och dömdes till böter för narkotikabrott ett flertal gånger. Idag lever han ett helt annat liv och är alltså tillbaka med ny musik!

Jay Smith ställer upp i deltävling fem med bidraget Back to my roots.

Elisa Lindström, 32, artist

Johan Nilsson/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 526 800 kronor.

Elisa Lindström landade på en tredjeplats i deltävling ett i Melodifestivalen 2024. Hon kommer alltså att få en ny chans att ta sig vidare till final när det är dags för finalkvalet, som äger rum efter deltävling fem.

Annons

Det är dessutom en tredjeplats Elisa landar på på denna lista. Hon är nämligen den av alla artister som tjänade tredje mest pengar 2022. Hennes månadslön blev då 43 900 kronor.

Olle Jönsson, 68, sångare i Lasse Stefanz

Johan Dali/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 682 200 kronor.

I deltävling fyra kommer vi att få se Lasse Stefanz framföra bidraget En sång om sommaren. Att vara sångare i detta band betalar onekligen bra, Olle Jönsson kunde ta ut en månadslön på hela 56 850 kronor 2022!

Annons

Viktor Frisk, 28, sångare i Samir & Viktor

Johan Nilsson/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 716 500 kronor.

Det blev ju ingen final för Samir & Viktors del i Melodifestivalen 2024. Men det verkar inte gå någon nöd på Viktor Frisk. Han drog in betydligt mycket mer pengar än sin parhäst Samir Badran 2022. Månadslönen? Cirka 60 000 kronor!

Danny Saucedo, 37, artist

Henrik Montgomery/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 228 700 kronor.

Annons

Artisten som toppar listan är Danny Saucedo, som nu ställer upp i Melodifestivalen för åttonde gången i år. Han blev dessutom pappa till en liten son i januari. Att ha barn är dyrt, men med Dannys lön är det inga problem. 2022 kunde han ta ut en månadslön på imponerande 102 000 kronor.

Björn Gustafsson, 37, komiker och programledare

Björn Larsson Rosvall/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 247 300 kronor.

Programledarduon toppar listan över de som tjänar mest i Melodifestivalen 2024. Att Björn Gustafsson skulle stå på scen var mycket hemligt och avslöjades i direktsändning under den första deltävlingen. Han gjorde entré till publikens jubel i Malmö.

Annons

– Det var så roligt att höra det där jublet när han kom in. Det var så, så roligt, sa Carina Berg till Hänt efter premiären.

Vad kunde Björn Gustafsson ta ut för månadslön 2022? Nästan 104 000 kronor.

Carina Berg, 46, poddare och programledare

Björn Larsson Rosvall/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 2 596 600 kronor.

Carina Berg jobbar hårt för sina pengar. Hon driver podden Gynning & Berg tillsammans med parhästen Carolina Gynning, 45, och dyker upp som programledare då och då.

2022 drog Carina Berg in dubbelt så mycket pengar som sin kollega Björn Gustafsson och hon kunde då ta ut cirka 216 000 kronor i månaden.

FOTO: TT

Annons