LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Carina Berg – längd, ålder, maken Erik och barnen

23 jan, 2024 
Carina och Erik Berg
Carina Berg leder Melodifestivalen 2024.
Hur lång är hon? Vad heter hennes barn? Och hur många år skiljer det egentligen mellan henne och maken Erik?
Här reder ut allt du vill veta om Carina!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg betygsätter Björn Gustafssons kärleksinvitBrand logo
Carina Berg betygsätter Björn Gustafssons kärleksinvit

Det var på Sveriges radio som Carina Bergs karriär inom mediabranschen startade. Tv-profilen växte upp i Åkersberga och pluggade sedan radiolinjen Kaggeholms folkhögskola.

Efter ett par år som programledare för Morgonpasset i P3, tillsammans med Peter Erixon, 48, rörde sig Carina vidare mot TV4 2006. Många minns nog henne från Förkväll, som även Carolina Gynning, 45, var en del av.

Och idag, nästan 20 år senare, jobbar Carina faktiskt fortfarande med Carolina. Duon driver podden Gynning & Berg tillsammans och delar varje vecka med sig av roliga anekdoter från sin vardag.

Carina Berg är programledare för Melodifestivalen 2024 – egna orden

Genom åren har vi fått se Carina Berg programleda en rad tv-satsningar. Nu senast Herre på täppan, som sändes på discovery+.

Annons

Nu har Carina fått ett riktigt fint uppdrag – hon ska nämligen leda Melodifestivalen 2024! När Hänt träffade henne på pressträffen berättade hon om känslorna inför att ta sig an jobbet.

– Det känns så roligt, jag är så himla glad, sa hon till Hänt då.

Vem, eller vilka, Carina Berg får sällskap av på scenen är dock hemligt. Vi får vänta och se helt enkelt!

Det heter Carina Bergs barn – maken Erik och ex-maken Kristian Luuk

När det kommer till privatlivet är Carina gift med maken Erik Berg, 35, sedan 2018. Tillsammans har de barnen Otto, 4 och Juno, 2. Tv-profilen har varit öppen med att det inte var helt lätt för dem att bli gravida.

Det här är inte första gången Carina är gift. Hennes äktenskap med På spåret-programledaren Kristian Luuk, 57, varade i åtta år och tillsammans fick de sonen Holger, 14. Kristian och Carina har en fin relation idag och talar gott om varandra i intervjuer.

– Vi har ju en son ihop. Och dessutom får jag passa hennes nya små barn ibland, sa Kristian till Hemmets Journal nyligen.

Annons

Hur lång är Carina Berg, hur gammal är hon och hur bor hon med Erik?

Carina Berg är 46 år gammal, vilket innebär att det skiljer elva år mellan henne och Erik. Men åldersskillnaden är inget som varit ett hinder för dem.

Det finns faktiskt också en längdskillnad i äktenskapet. Carina Berg är 176 centimeter lång, medan hennes make är precis under två meter, 199 centimeter lång.

I december 2022 köpte makarna Berg en ny villa i Stocksund, som de sedan dess har renoverat en hel del. De äger också ett sommarhus i Skärgården som de har rustat upp i discvery+serien Bergs drömkåk.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Carolina Byrmo/ Aftonbladet / TT

Annons