LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Bergs glädjebesked med Erik Berg efter tuffa tiden: ”Inte klokt”

22 jun, 2021 
Mimmi Fouchenette
Carina och Erik Berg.

Carina och Erik Berg köpte ett förfallet sommarhus för två år sedan. Nu visar Carina upp bilder på huset efter renoveringen. ”Det är ju inte klokt!”, skriver hon.

Annons
Erik Berg i tårar efter läkarnas tragiska besked till CarinaBrand logo
Erik Berg i tårar efter läkarnas tragiska besked till Carina

I maj 2019 avslöjade tv-profilen Carina Berg, 43, och maken Erik Berg, 31, att de hade köpt ett fallfärdigt hus i Stockholms skärgård på 123 kvadratmeter för 6,2 miljoner kronor. Huset saknade el, vatten, golv och tak.

– Det såg verkligen förskräckligt ut från början, det tyckte vi inte då, men man har sett bilder i efterhand och jag förstår inte att vi kan ha köpt det stället, säger Erik Berg.

Carina berättar att det var nära att projektet inte ens blev av.

– Det var hål på så många ställen och det hade regnat in i 20 års tid, så det var ruttet hela vägen ner. Det läskigaste var när vi öppnade grunden för hade det varit ruttet där så hade vi blivit tvungna att lägga ned projektet, säger Carina Berg.

Ur köpet kom idéen att filma renoveringen och det resulterades i Bergs drömkåk som sändes på Kanal 5. Programmet hade premiär 2019, samtidigt som Carina var gravid med henne och Eriks förstfödda son Otto.

Annons

Paret lyckades renovera en hel del i säsong ett men kände sig inte färdiga så det blev ännu en säsong av Bergs drömkåk. Det fanns mycket kvar att göra på den stora tomten. Ett skruttigt gästhus och ett par fallfärdiga bodar behövdes också totalrenoveras.

– Vi vill göra det helt klart, hela det här stället, och då har vi ganska många byggnader kvar, säger Carina Berg i säsongspremiären.

I en intervju i Nyhetsmorgon på TV4 får paret frågan om vilka tips de skulle vilja ge andra nybörjare som ska sätta igång med en renovering.

– Bra verktyg! Det hjälper verkligen. Och ha inte sönder dem, säger de då.

Nu är familjen Berg de klara med sommarhuset

Efter år av slit är familjen Berg äntligen klara med sitt drömhus. Carina la ut en bild på Instagram där hon visar upp hur det har blivit på tomten. Hon skriver att hon nästan inte kan tro att det är sant.

”Mä! Får jag liksom vara här nu? Jämt om jag vill?! Gå runt som att jag ägde stället! Det är ju inte klokt!”, skriver hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons