TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Erik Berg avslutar fotbollskarriären – stöttas av Carina Berg

11 jun, 2021 
erik och carina berg
Carina Bergs make tillika fotbollsspelaren Erik Berg väljer att lägga fotbollsskorna på hyllan efter en framgångsrik karriär.
Nu berättar han om beslutet.
– Det här känns otroligt vemodigt, säger Erik på Djurgårdens hemsida.
Annons
Carina och Erik Bergs kärlekssagaBrand logo
Carina och Erik Bergs kärlekssaga

Carina Berg, 43 och Erik Berg, 32 blev föräldrar till sitt andra gemensamma barn i mars, en dotter vid namn Juno. Makarna visste tidigt att de ville ha barn, men vägen dit skulle bli lång. När Carina till slut blev gravid med parets första barn berättade hon om kampen de två genomgått. Efter att drabbats av flera missfall föddes sonen Otto. Carina har även sonen Holger, 11 med programledaren, tillika ex-maken, Kristian Luuk.

Carina har nyligen släppt en serie med namn Var fan är storken? som just handlar om Erik och Carinas kamp att bli gravida. Serien följer även par som tampas med den ofrivilliga barnlösheten.

Carina Berg om kroppsförändringen efter graviditeten

Carina har en framgångsrik podcast med namn Gynning & Berg som hon driver tillsammans med Carolina Gynning. Där berättade Berg nyligen hur hennes graviditeter, speciellt de två senaste nu som varit väldigt nära varandra, påverkat hennes hälsa och träning.

Annons

– Jag har ju varit och tränat för första gången på kanske ett år. Alltså på ett gymställe, säger hon och fortsätter:

– Jag har tydligen varit gravid i låren, i ryggen, i axlarna.

Hon berättade att hon känner av förändring i kroppen.

– Jag kämpade mig igenom vänster ben, man kör verkligen en muskelgrupp i taget här. Så tryckte jag med vänster ben, sen var det klart och i skulle byta till höger. Då ville hon äta. Så i dag har jag träningsvärk i vänster halva av kroppen.

Carina Bergs make Erik Berg avslutar sin fotbollskarriär

Erik och Carina Berg är relativt nyinflyttade i den nyrenoverade lyxvåningen i Stockholm. Men allting är inte bara en dans på rosor. Erik Berg som är professionell fotbollspelare har dragits med skador under hela sin karriär.

Han har inte setts spela på ett bra tag, och nu har han tagit ett avgörande livsbeslut. Han lägger ner sin fotbollskarriär – på grund av skadorna. Och han stöttas av Carina Berg.

Annons

Erik Berg bekräftar själv att han kommer att sluta för Djurgårdens IF, vilket Sportbladet var först med att rapportera.

– Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig, säger Erik Berg till Djurgårdens hemsida.

Klubbens sportchef Bosse Andersson:

– Vi har haft en dialog under säsongen, det har vuxit fram. Erik har haft två tuffa fotbollsår, och det är klart att det sliter, säger han till Sportbladet.

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet, Henrik Isaksson/TT

Annons