LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg om sonen Holgers starka reaktion efter Junos födsel

08 apr, 2021 
Carina Berg och barnen
Erik Berg och Carina Berg fick nyligen sitt andra gemensamma barn. Sedan tidigare har Carina sonen Holger tillsammans med exet Kristian Luuk.
Och efter dotterns födsel har lilla Juno verkligen fått uppskattning av den äldsta brodern.
– Det är så gulligt, säger Carina.
Annons
Carina och Erik Bergs kärlekssagaBrand logo
Carina och Erik Bergs kärlekssaga

Carina Berg, 43 och Erik Berg, 32 har nyligen blivit föräldrar till sitt andra gemensamma barn. Makarna visste tidigt att de ville ha barn tillsammans, men vägen dit skulle komma att bli lång och komplicerad.

När Carina tillslut blev gravid med parets första barn avslöjade hon kampen de två genomgått. Efter att drabbats av flera missfall föddes sonen Otto, född 2019. Sedan tidigare har Carina har även sonen Holger, 11 med programledaren Kristian Luuk.

Carina Bergs stora familjelycka – fick en dotter i mars

Fredagen den 12 mars fick vi nyheten att Carina Berg och Erik Berg fått deras andra gemensamma barn, lilla Juno. Då paret både publicerat en bild på Instagram och samtidigt avslöjat namnvalet för följarna.

”Juno Karin Elsa Berg. Äntligen är du här. Mamma och pappa älskar dig”, skrev Carina.

Även Erik Berg har skrev ett inlägg om den stora bebislyckan.

”Äntligen en ny medlem i vårt gäng. Hej Juno”, skrev han intill en bild på Carina och lilla Juno.

Annons

Lilla bebisen fick alltså namnet Juno Karin Elsa Berg och sanningen bakom namnbeslutet grundar sig i flera saker. Men troligtvis har Juno fått mellannamnen efter sin farmor och mormor.

Tilltalsnamnet Juno är i sig ett ganska så ovanligt namn i Sverige, endast 598 kvinnor har Juno som tilltalsnamn och 62 män har Juno som tilltalsnamn, visar statistik från SCB. Beslutet bakom mellannamnen grundar sig antagligen i Carina och Eriks mammors namn. Det vill säga att Juno fått ta efter varsitt namn från både farmor och mormor, Elsa från Eriks mamma Ingmarie och Karin från Carinas mamma Lilian.

Carina Berg om sonen Holgers starka reaktion efter Junos födsel

Nu har det gått ungefär en månad sedan lilla Juno kom till världen och Carina har varit snabb på att uppdatera på sina sociala medier om den stora lyckan.

”Gänget”, skrev Carina till en bild på barnen följt av ett hjärta. Och poddkollegan och nära vännen Carolina Gynning var snabb med att kommentera: ”Nu svimmar jag! Det gulligaste jag sett”

Annons

I podden Gynning & Berg hittar sig själva har Carina nu berättat om äldsta sonen Holgers stora lycka om att bli storebror igen. Holger har reagerat starkt och uttryckt sin enorma glädje och stolthet avslöjar Carina.

– Men en rolig sak, för jag tänkte att Holger redan har fått en lillebror liksom, att det här ”superspännande” kanske är över, säger Carina och fortsätter:

– Men han är såhär: ”får jag hålla henne”. Det är så gulligt.

FOTO: Carina Bergs Instagram //Eero Hannukainen/TT

Annons