LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-tittarnas kritik mot Sven-Ingvars live: ”Sven-Erik kan ingen ersätta”

22 jun, 2021 
Mimmi Fouchenette
Sven Ingvars
I helgen sändes Sven-Ingvars livekonsert från 2019 på SVT. Nu är det många tittare som rasar över att bandet inte borde kalla sig Sven-Ingvars när Sven-Erik inte längre finns med oss.
Annons
TV: Arvingarna om tuffa perioden: "Vi har varit jäkligt trötta på det"Brand logo
TV: Arvingarna om tuffa perioden: "Vi har varit jäkligt trötta på det"

Sven-Ingvars är ett av Sveriges populäraste dansband. Bandet bildades 1956 och var då ett pop- och rockband. Grundarna av bandet var Sven Svärd, på trummor, Ingvar Karlsson, på dragspel, bas och elgitarr och Sven-Erik Magnusson på sång, gitarr, klarinett och saxofon. Efter ett tag utökade bandet och tog in två medlemmar till, Rune Bergman, på bas och Sven-Olof Petersson, på saxofon.

2017 dog frontsångaren Sven-Erik och hans son Oscar Magnusson, som redan var med i bandet fick då ta pappans plats. Oscar har en avslappnad inställning till sin nya roll: Jag är inte intresserad av att försöka fylla hans skor, jag vill ta stafettpinnen vidare och med detta säga tack till pappa för allt.”

Ett år efter Sven-Eriks död åkte bandet ut på en turné, Länge leve Sven-Ingvars.

Sven-Ingvars är det bandet i Sverige som har haft flest låtar på Svensktoppen, totalt har de haft 55 låtar på listan.

Firar 65 år som band – Sven-Ingvars – En liten bit av Värmland

I år firar Sven-Ingvars 65 år som band, de ska fira det här med en jubileumsturné senare i höst. Turnén har de döpt till Sven-Ingvars – En liten bit av Värmland.

Annons

– Vi ska berätta historien om ett band och en företeelse som tutar och går 65 år senare, säger Oscar Magnusson till SVT Nyheter.

– Sven-Ingvars är ju ett liveband i sin renaste form, det är där Sven-Ingvars ska verka. Det är där vi har vårt sound oavsett vad vi spelar. Men vi kommer försöka vidröra det mesta från karriären. Visor, vemod, glädje, säger han.

Sven-Ingvars live – tittarna rasar

Häromdagen sände SVT en livekonsert med Sven-Ingvars, konserten går även att streama på SVT Play. Konserten är inspelad 2019 i Karlstad och bandet framför sina största hits så som Fröken Fräken och Börja om från början och Säg inte nej, säg kanske.

Efter SVT hade sänt konserten var det flera tv-tittare under lördagskvällen som var upprörda. Det tycker inte att bandet inte förtjänar att kalla sig för Sven-Ingvars.

”Det var underbart att få höra Sven-Ingvars musik, men ingen kan ersätta Sven-Erik han hade ett mjukt och underbart sätt att framföra sången, men bra var det.”, skriver en tittare.

”Byt namn på orkestern, ett helgerån att kalla sig Sven-Ingvars utan Sven-Erik Magnusson och Ingvar Carlsson.”, skriver en annan.

En tredje skriver: ”Nej tyvärr, inte alls bra. Sven-Erik kan ingen ersätta.”

FOTO: Carl Thorborg, Unlimited Television

Annons