LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tilde de Paula i tårar efter Sven-Erik Magnussons son Oscars ord i Efter fem

07 jun, 2021 
AvLovisa Ström
Tilde de Paula Efter fem
I samband med Sven-Ingvars 65-årsjubileum gästade Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson TV4:s program Efter fem.
Hans ord blev väldigt berörande – och fick programledaren Tilde de Paula att behöva torka tårarna.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Anders PihlbladBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Anders Pihlblad

Fyra år har gått sedan den folkkära artisten Sven-Erik Magnusson somnade in. Han var ledsångare till det populära bandet Sven-Ingvars och det var många som sörjde när beskedet nådde den svenska befolkningen.

I samband med Sven-Ingvars 65-årsjubileum gästade Sven-Eriks son Oscar Magnusson Efter fem för att bland annat prata om bandet och sina kära far. Och hans ord fick programledaren Tilde de Paula att brista ut i tårar.

Oscar Magnusson om sorgen efter Sven-Eriks död

När Sven-Erik somnade in hade Oscar, som också är med i bandet, fullt upp med både turnéer och spelningar, men i samband med coronapandemin har han nu fått möjlighet att stanna upp. Det rensade schemat har även gett honom möjlighet att bearbeta sorgen efter pappa Sven-Eriks bortgång, och i programmet berättar han hur det har varit.

– Från 2017 när det rullade igång igen så rullade det verkligen och det fanns inget stopp. De smattras på och man får hänga med i livets cirkus och man hinner kanske inte riktigt tänka efter alltid eller reflektera och känna, utan det kom nog ganska mycket med pausen. Man samlar på sig massa nytt och alla slags jubileum är ju et bra tillfälle att sammanfatta saker. Liksom fram till nu, vad är det som har hänt?, berättar han.

Annons

Men att sjunga i ett band där en hel del av låtarna är från Sven-Erik är också väldigt speciellt, och Oscar tvingas därmed att ständigt bli påmind av sin pappa.

– Det är väldigt speciellt, det är ju dubbelt hela tiden i det man gör när man sjunger i det här bandet, säger han innan han fortsätter:

– Allting har ju ett ordentligt avtryck av pappa och det sitter ju i. Man har ju minnen till varje ton och i det är det ju en sorg, men glädjen är ju mångdubbelt större.

Tilde de Paula rörd till tårar efter Oscars ord i Efter fem

Senare i programmet framförde Oscar låten Röda trådens slut tillsammans med Olle Nyberg, och samtidigt som de spelade och sjöng rullade det bilder på Sven-Ingvars genom åren i bakgrunden, där bland annat pappa Sven-Erik var med. Bredvid scenen satt även Tilde de Paula och njöt av sången, och hon blev så berörd att hon började gråta. När Oscar och Olle var klara torkade hon sedan sina tårar och sa:

– Jag vet inte om det är texten eller att jag får höra live-musik igen, men tack så mycket.

Annons