LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Lars ”Lasseman” Larsson om Arvingarnas planer på att lägga ner

13 jun, 2021 
Mimmi Fouchenette
Lars Lasseman Larsson och Arvingarna.
Arvingarna har lyckats fånga hela svenska folkets hjärtan.
Trots att de upplevs som så stabila har det inte alltid varit självklart för dem att fortsätta.
I en intervju med Hänt berättar Lars ”Lasseman” Larsson om bandets planer på att lägga ner en gång i tiden.
Annons
TV: Arvingarna om tuffa perioden: "Vi har varit jäkligt trötta på det"Brand logo
TV: Arvingarna om tuffa perioden: "Vi har varit jäkligt trötta på det"

Arvingarna är ett av Sveriges mest kända dansband. De slog igenom 1993 i Melodifestivalen med den omåttligt populära låten Eloise. Låten tog de enda vägen till Eurovision Song Contest och där landade dansbandet på en sjunde plats.

Göteborgsbandet består av fyra medlemmar, Casper Janebrink, Lars Larsson, mer känd som ”Lasseman”, och bröderna Kim och Tommy Carlsson. Killarna bildade bandet 1989 och namnet Arvingarna kommer efter att deras pappor spelade i dansbanden Streaplers och Flamingokvintetten. Arvingarna har genom åren kallats för ett dansband fast låtarna lutar mer åt det pop och rockiga hållet.

Arvingarna i Lassemans altan

Bandet har varit med i Melodifestivalen sex gånger, år 1993, 1995, 2002, 2019 och 2021. De två senaste åren gick deras bidrag direkt till final, 2019 med bidraget I Do och 2021 med bidraget Tänker inte alls gå hem.

Likt många andra artister och musiker har coronapandemin ställt till det för bandet. Arvingarna har bara uppträtt på Melodifestivalen sedan pandemins start, men det hindrade inte bandet från att vara kreativa.

Annons

I augusti 2020 hade de premiär för deras egna musikprogram Lassemans altan som spelades in hemma hos Lasseman. Programmet var sån succé att de gjorde julprogrammet Arvingarnas jul på altanen också. Båda programmet sändes linjärt på TV4 och Sjuan.

Arvingarna har släppt en lager

Som att Melodifestivalen och Lassemans altan inte var nog har nu bandet lanserat en öl, närmare bestämt en lager, som de har döpt till Arvingarna. Etiketten på ölen är ett portätt av alla medlemmar i bandet gjord av konstnären Kattis Palmnäs.

Tommy Carlsson, Lars "Lasseman" Larsson, Casper Janebrink, Kim Carlsson och konstnären Kattis Palmnäs som målat ettiketten. Arvingarna är med när Arvingarnas Lager tappas och buteljeras på Odd Island Brewing, Lindome 2021

Arvingarnas nytändning efter planerna på att lägga ner efter 30 år

Arvingarna har varit aktiva i över 30 år och i en intervju med Hänt berättar bandmedlemmen Lars ”Lasseman” Larsson om planerna de har haft under åren på att lägga ner bandet.

Annons

– Under 30 år har man kanske funderat på ”ska vi hålla på med detta hela livet?”, säger Lasseman till Hänt.

Men som tur var valde Arvingarna att fortsätta, detta efter att de landade i ett annat koncept.

– Men när man kollar tillbaka 6-7 år när vi bestämde oss för att rikta in oss mer på shower och att alla fyra skulle bli mer som en sånggrupp och fronta på scen har vi fått en extra kick faktiskt.

De var trötta på att åka runt som ett dansband det ville göra något nytt, berättar Lasseman.

– Att åka omkring som ett turnerande dansband kände vi nog att ”nä fan” det gav oss inte så mycket mer och vi ville utvidga Arvingarna lite mer som det var när vi började och det känns helrätt verkligen.

Än så länge är Arvingarna i full gång och de har inte längre planer på att lägga ner.

– Vi har mycket planer på allt vi ska göra framöver och då är det den grejen vi kör på, mer sånggrupp och att alla fyra frontar.

Arvingarna åker ut på Sverigeturné från och med augusti i år fram till oktober.

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrinks nya besked om Så mycket bättre

FOTO: SVT, Tommy Holl/TT

Annons