LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Arvingarnas pik till Tusse inför finalen i Eurovision song contest

22 maj, 2021 
Tusse Chiza, Casper Janebrink
Tusse Chiza representerar Sverige i Eurovision song contest 2021. Han tog sig vidare efter en riktigt spännande semifinal. Nu väljer Arvingarna att stötta honom samtidigt som de kommer med en pik.
Annons
Så ändrar Tusse inför EurovisionBrand logo
Så ändrar Tusse inför Eurovision

Det har gått 25 år sedan dansbandet Arvingarna slog igenom med dunder och brak. Detta efter att de släppte dunderhiten Eloise.

Sedan dess har de turnerat landet runt och blivit riktigt folkkära. Faktum är att de är än idag fortfarande lika populära som de var när de började. Tillsammans har gruppen medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger och i år är ställde de upp i tävlingen ännu en gång. I en intervju med Expressen berättade Casper Janebrink om glädjen över att äntligen få stå på scen igen.

– Lyckan över att få stå på scen är ändå stor efter ett tufft år, sa han då.

Arvingarna tog sig direkt till final med låten Tänker inte alls gå hem, men där blev de besegrade. Det var ingen mindre än Idol-vinnaren och skönsångaren Tusse Chiza, 19, som kammade hem vinsten med låten Voices.

Tusse representerar Sverige i Eurovision

En vinst i Melodifestivalen innebär ju en plats i Eurovision song contest så nu är det alltså Tusse som har den stora äran att representera Sverige! Eftersom Sverige inte ingår i de "Top five" länderna så var han först tvungen att ta sig vidare från semifinalen för att få en finalplats.

Annons

Men även i semifinalen var det inga problem för Tusse, han tog sig vidare – precis som oddsen hade förutspått. Så nu är det alltså den stora finalen i Rotterdam som väntar för det svenska stjärnskottet. På Tusses sociala medier har man kunnat se att han är upp över öronen taggad på finalen.

”Vi lever våra absolut bästa liv här i Green room! Heja Swe”, skrev han på Instagram och laddade upp ett klipp på Instagram.

Oväntade piken från Arvingarna

I kommentarsfältet får han stort stöd från alla möjliga håll och kanter. Bland annat från Carola Häggkvist, Daniel Paris och Dr Alban. Men även Arvingarna har valt att skriva en hyllning till Tusse.

”Grattis!!! Underbart!!”, skriver bandet följt av emojis med hjärtformade ögon.

Men plötsligt kommer dansbandet med en oväntad pik.

”Skönt du var bättre på Mello än shuffleboard”, skriver Arvingarna.

Arvingarnas pik grundar sig helt enkelt i att Tusse förlorade när de spelade shuffleboard tillsammans under svenska Mello-finalen.

– Det var kul. Vi spelade shuffleboard under finalen tror jag det var med Arvingarna och Nanne Grönvall, säger Tusse till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag förlorade stort, jag var så dålig.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons