Därför varnades militären innan inspelningarna av Arvingarnas jul

Arvingarna, Casper Janebrink

Foto: TV4, TT

På tisdagskvällen sändes Arvingarnas jul på Sjuan, vilket är en uppföljning till Lassemans altan.
I somras stoppades inspelningarna av militärpolis, och då Arvingarna inte vill bryta mot några regler igen fick Försvarsmakten nu en förvarning.
– Man vill ju inte äventyra rikets säkerhet, säger Casper Janebrink.

Den populära dansbandsgruppen Arvingarna består av Lars ”Lasseman” Larsson, 48, Tommy Carlsson, 52, Kim Carlsson, 48, och Casper Janebrink, 50. De fyra medlemmarna har, som bekant, alla pappor som spelat i Streaplers och Flamingokvintetten. Därav namnet Arvingarna.

Bandet startades i Partille, utanför Göteborg, för 31 år sedan och sedan dess har det hänt mycket. De har ställt upp i Melodifestivalen fem gånger och 1993 kammade de hem hela tävlingen med låten Eloise. Nyligen stod det klart att bandet ska medverka i Melodifestivalen 2021.

Förra året fyllde gruppen 30 år, och det firades med bland annat en krogshow.

Arvingarna i Melodifestivalen 2019

Arvingarna med låten "I do" i Melodifestivalen 2019.

Foto: TT

Inställda konserter ledde till inspelad show

Det här corona-året har varit tufft för alla artister och personer som jobbar inom underhållningsbranschen. Det gäller såklart även Arvingarna då de har behövt ställa in i princip alla konserter under året. Men i somras fick de till en liten sommarkonsert, som fick namnet Lassemans altan.

Som man kan lista ut utifrån namnet så spelades Lassemans altan in i Lassemans hus i Göteborg. Hans villa ligger precis vid Göteborgs garnisons områden vid Käringberget och under inspelningarna i somras stötte de på lite problem.

Plötsligt dök nämligen militärpolis upp på platsen eftersom de misstänkte att Arvingarnas drönare användes för att filma in på Försvarsmaktens ägor.

– Ja, det stämmer att militärpolisen kom och avbröt våra inspelningar. Det var i somras då de misstänkte att tv-teamet filmade mot Försvarsmaktens område som är ett skyddsobjekt där det råder fotoförbud, säger Casper Janebrink i ett uttalande.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Försvarsmakten förvarnades inför Arvingarnas jul

Arvingarnas jul spelades också in i Lassemans hus vid Käringberget. Tittarna var mycket nöjda med programmet då det, förutom sång, även bjöds på härliga matlagningsrecept och bygge av pepparkakshus. Tommys dotter Maja var med i kören och det visade sig att tittarna älskade hennes sångröst.

”Ni är så fantastiska... vilket underbart program. Och Maja va så duktig... Nu kom min julkänsla äntligen” skrev ett fan på Arvingarnas Instagram-konto.

LÄS MER: Därför byter Let's dance sändningsdag

Men för att undvika att få inspelningarna stoppade av polisen igen så valde TV4 att informera Försvarsmakten om inspelningsplanerna.

– Det var på inspelningen i somras som Arvingarna fick första besöket från militärpolisen. Inför julprogrammet blev vi därför tvungna att förvarna militären samt få godkännande från dem för att kunna genomföra inspelningarna hemma hos Lasseman, säger producenten Jonathan Nordin.

Som tur är godkände Försvarsmakten Arvingarnas förfrågan om att få spela in även julkonserten hos Lasseman.

– Man vill ju inte äventyra rikets säkerhet, säger Casper Janebrink.

FOTO: TV4, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Alla artister och gäster som medverkar i Musikhjälpen 2020

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrink om hustrun Helenas sjukdomskamp – tuffa tiden i relationen