LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Björn Gustafsson – flickvän, längd och därför försvann han efter Mello

05 feb, 2024 
Björn Gustafsson
Björn Gustafsson och Carina Berg leder Melodifestivalen 2024 ihop!
Men varför försvann egentligen Björn efter succén 2008? Är han singel? Och hur lång är han?
Hänt har koll på allt du vill veta om komikern!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kyssen på efterfesten – här visar Mello-artisterna upp sina partnersBrand logo
Kyssen på efterfesten – här visar Mello-artisterna upp sina partners

2008 var ett händelserikt år för Björn Gustafsson, 37. Hans insats i Parlamentet fick ett enormt genomslag i sociala medier och tack vare detta fick han äran att stå för pausunderhållningen i Melodifestivalen. Hans framträdanden där ledde till att succén blev ett faktum och snart var han namnet på allas läppar.

Tiden som följde kom att bli rejält intensiv för Björns del. Men som över en natt gick han från att vara en av våra mest populära komiker till att försvinna helt från rampljuset. Vad hände?

Därför försvann Björn Gustafsson efter succén i Melodifestivalen

Det tog ett tag för Björn Gustafsson att kliva fram och tala ut om anledningen till att han lämnade offentligheten strax efter Melodifestivalen. I efterhand har han förklarat att han hade svårt att tacka nej till jobbförslagen och till slut föll ihop. Björns föräldrar tvingades då köra honom till psykakuten.

Björn i Mello 2008.Karin Törnblom/TT

– Jag tror att alla kan ha suicidala tankar i svåra stunder, men det här hade nått en gräns där jag inte ens vågade snudda vid tanken längre. Det låg helt enkelt för nära, har han tidigare berättat i King Magazine.

Annons

Björn bestämde sig sedan för att fly till Los Angeles. Ett tag trodde han att karriären som komiker var över och fokuserade enbart på att skådespela. Men 2018 började Björn Gustafsson återvända till standup-scenen och nu är han dessutom tillbaka i Melodifestivalen!

Björn Gustafsson och Carina Berg återförenade i Mello 2024

Det de flesta nog kommer ihåg starkast från Melodifestivalen 2008 är Björn Gustafssons låt till Carina Berg, 46. I denna sjöng han om sin kärlek till programledaren och uppmanade henne att skilja sig från sin dåvarande make Kristian Luuk, 57.

Och nu, 16 år senare, har duon återförenats på Mello-scenen! Sedan SVT avslöjade att det är just Carina som ska leda den stora musikfesten har det ryktats om att hennes sidekick skulle vara Björn Gustafsson. Detta dementerades dock strax innan den första deltävlingen drog igång.

– Han vill inte vara programledare. Han vill inte ta så mycket plats, sa en person med god insyn i Melodifestivalens redaktion till Aftonbladet då.

Björn och Carina i Mello 2024.Johan Nilsson/TT
Annons

Hur lång är Björn Gustafsson och vad heter han på Instagram?

Björn Gustafsson kommer ursprungligen från Kungsälv men bor sedan många år tillbaka i Stockholm, närmare bestämt på Södermalm.

Något annat många undrar är hur lång Björn är. Enligt Google är han är 182 centimeter lång!

På Instagram kallar han sig bonagustafsson och har i skrivande stund strax under 50 000 följare. Inte illa! Han är dock inte speciellt aktiv i sociala medier och det senaste Instagram-inlägget är två är gammalt.

Är Björn Gustafsson singel? Har han flickvän eller partner?

Björn är väldigt privat av sig och delar gärna inte med sig av detaljer om sitt privat- eller kärleksliv. Men har ändå haft ett par uppmärksammande förhållanden.

Annons

2011 bekräftade Björn Gustafsson att han var tillsammans med den norska skådespelerskan Kristine Riis. De träffades under inspelningen av den norska julkalendern.

Björn Gustafsson och ex-flickvännen Alba August.Karin Törnblom/TT

När eller varför den relationen inte höll är okänt. Men plötsligt hade Björn en ny flickvän vid sin sida och då var det ingen mindre än Pernilla Augusts, 65, dotter Alba August, 30! Inte heller denna gång blev det ett lyckligt slut och 2022 avslöjade Alba och Björn att de inte längre är ihop.

Alba August är numera ihop med Pontus Winnberg, 48, medan ex-pojkvännen Björn Gustafsson till synes fortfarande är singel.

FOTO: Anders Wiklund, Johan Nilsson/TT

Annons