Så är Björn Gustavsson och Alba Augusts relation idag – efter uppbrottet

Björn och Alba

Komikern Björn Gustavsson och skådespelaren Alba August fann kärleken under en filminspelning.
Men under januari 2022 gick paret skilda vägar.
Så här ser deras relation ut idag – efter uppbrottet.
Anders Öfvergård knackar på hos Björn Gustavsson
1:03

Efter reklamen: Anders Öfvergård knackar på hos Björn Gustavsson

(1:03)

Slå på ljud

Björn Gustafsson, 35, är en välkänd svensk komiker som har tidigare haft en relation med skådespelerskan Alba August, 27. De hittade kärleken till varandra för en tid sedan och levde ihop som ett kärlekspar.

Kärleksparet Björn Gustavsson och Alba August

Kärleken blomstrade mellan paret när de spelade in den nya tv-serien av Alla utom vi. I serien spelade de ett par som försökte bli gravida.

I en intervju med Expressen berättade Alba och Björn om den krävande inspelningen, men också fördelarna i att spela mot sin riktiga partner.

– Man får så mycket gratis av att jobba med någon som man är så nära och redan har kemi med. Man har en jargong, säger Alba August och fortsätter:

– Det blev en viktig grej att vi levde ihop när vi var i den här processen för vi filmade i raketfart. Det krävdes så otroligt mycket förberedelse varje kväll och morgon och det hade inte gått att göra med någon annan. Vi gick in en bubbla och var där ihop. Vi pratade scener och text nästan dygnet runt. Någon utanför den processen hade nog inte haft förståelse för det.

Men efter att serien hade spelats in gick Björn och Alba isär.

Björn Gustavsson och Alba August gick skilda vägar

I januari i år kom beskedet att paret hade lämnat varandra. En tid senare gästade de båda SVT-programmet Carina Bergfeldt – talkshow. Under programmet berättade de om uppbrottet.

– Av uppbrottet just? Jag tror inte jag har lärt mig någonting. Alltså jag har har inga tips eller något. Jag har ingenting att komma med, sa Björn Gustafsson i programmet.

– Nej jag håller med dig, sa Alba i programmet och tittar på Björn. Hon fortsätter:

– Det är så jävla svårt att sätta ord på, och svårt att veta vad man har lärt sig. Men ja, man lär sig ju skitmycket av alla relationer. Och jag har vuxit så mycket med Björn. Lärt mig ta kritik, sa Alba och konstaterar snabbt att hon skämtar men fortsätter ändå med:

– Det har varit mycket av det.

Tiden efter uppbrottet

Björn och Alba har inte berättat offentligt om varför de valde att gå skilda vägar.

Men något de inte verkar ha varit helt överens om var ekonomin, Björn gillar att spendera pengar medan Alba sparade. Om det nu var orsaken till uppbrottet är oklart.

Det var ett tag sedan de avslutade sin relation, men de följer fortfarande varandra på sociala medier. Detta lär ju vara ett tecken på att de fortfarande har en god relation och är vänner!

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Duygu Getiren/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN