Alba August om kärlekslyckan med Björn Gustafsson

Alba August om kärlekslyckan med Björn Gustafsson

Björn Gustafsson och Alba August bekräftade att de var ett par i början av 2019.
Under gårdagen fyllde Björn 34 år och Alba passade då på att dela kärleksfulla ord om sin pojkvän.
Recap Melodifestivalen 2020
Slå på ljud

I början av 2019 kunde Hänt avslöja att komikern och skådespelaren Björn Gustafsson hittat kärleken – i ingen mindre än skådespelaren Alba August. Under Guldbaggegalan 2019 bekräftade han att de var ett par.

– Ja, vi är tillsammans, sa han då.

Alba August är dotter till skådespelerskan Pernilla August och regissören Billie August, och var då nominerad till en Guldbagge i den prestigefyllda kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin tolkning av Astrid Lindgren i filmen Unga Astrid. Men vi har även sett henne i andra roller hyllade serier och filmer. Bland annat som huvudrollen i Netflix-serien The Rain.

Så träffades Alba August och Björn Gustafsson

Det var under inspelningen av filmen Unga Astrid som hon och Björn träffades för första gången.

– Vi var ett skönt gäng svenskar och danskar på inspelningen i en liten by Tyskland. Det var en jävligt bra kemi i gruppen, men kanske framför allt mellan mig och Björn. Sen började vi hänga efter premiären. Det var så självklart som det kunde bli för mig, har Alba sagt i en intervju med Damernas värld.

Idag bor paret ihop i Stockholm.

– Det var absolut inte självklart. Vi visste inte riktigt var vi ville bo. Det blev uteslutningsmetoden. Jag tycker det är svårt att hitta hem, att veta var jag vill vara. Men nu har jag har blivit moster till en liten ”Kvitten”, och honom vill jag bara vara nära. Det är härligt att bo i Stockholm, och det är så vackert här. Jag ser staden med nya ögon nu.

Hyllningen till pojkvännen

Under gårdagen fyllde Björn Gustafsson år, och Alba August passade då på att gratulera sin pojkvän på födelsedagen i ett kärleksfullt inlägg på Instagram.

Happy b-day to the babiest babe of babes”, skriver hon.

Bilden föreställer fyra stycken glada mindre foton av dem två ihop, troligtvis fotade i en klassisk fotoautomat.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Hans Shimoda

FRÅN FÖRSTASIDAN